Gözaltına alınan Ömer Turan kimdir?

Daha önce 2 kez FEÖ'den soruşturma açıldığını ve takipsizlik aldığını hatırlatan Ömer Turan bir dönem FETÖ'cü isimlerin Hakan Fidan'ı övdüğünü ifade etti. Twitter'daki yorumlarıyla tanınan Ömer Turan'ın gözaltı haberini kurucusu olduğu internet sitesi duyurdu. Dün gece gözaltına alınan Ömer Turan kimdir? Ömer Turan neden gözaltına alındı? Cevaplar haberimizde...

Bir dönem FETÖ'cü isimlerin Fidan'ı nasıl övdüğünü anlattığını söyleyen Turan, kendisine daha önce 2 kez FETÖ'den soruşturma açıldığını ve takipsizlik aldığını hatırlattı.Ömer Turan dün gece saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alındığı doğrulanan Ömer Turan kimdir? Ömer Turan neden gözaltına alındı? Gözaltına alınmasıyla ilgili bir açıklama yaptı mı? Detaylar haberimizde

ÖMER TURAN NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

Odatv'nin Emniyet ve Savcılık kaynaklarından edindiği bilgiye göre Ömer Turan'ın gözaltına alınmasına MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında yazdıkları neden oldu. Suçlamada Turan'ın Fidan'ı FETÖ ile irtibatlı göstermek için algı operasyonu yaptığı iddia edilirken, Savcı Hasan Yılmaz'ın kararıyla yapılan gözaltı süresinin 7 gün olduğu öğrenildi. Ömer Turan'ın FETÖ ile bağının da araştırılmasının talep edildiği ortaya çıktı.

turan1

ÖMER TURAN KİMDİR?

1972 Denizli/Çivril doğan Ömer Turan'ın ilk, orta ve lise tahsilini Denizli/Çivril'de yaptı. 19 yaşıma kadar Çivrilde yaşadı.

Ailesi ekonomik sebeblerden dolayı 1986'da Kanada'ya (Quebec) gitti. 1991'de yanlarına Turan'ı da aldılar. O tarihten aradaki 5 yıllık İstanbul deneyimini saymazsak 2013'e kadar Kanada'da yaşadı.

Kanada'da ilk önce yoğun Fransızca eğitimi aldı, daha sonra iki yıllık koleji bitirdi. Kolejden sonrada UQAM üniversitesinin siyasal bilimler bölümünü tamamladı.

İlk üniversite diplomasını aldıktan sonra 1998'de Türkiye'ye döndü, Kanal 7'de çalıştı. Tv kariyerine paralel olarak, aynı zamanda, yazı ve çeviri çalışmalarında bulundu. Fransızcadan çeviriler yaptı, 20. Yüzyıl siyasi tarihi başta olmak üzere bir çok eser çevirdi. Ortadoğu, Filistin-İsrail sorunu ve İslami hareketler üzerine kitaplar yazdı.

2003'de tekrar Kanadaya döndü. Bu sefer ilk olarak çok yoğun bir İngilizce eğitimi aldı. Sonrasında UQAM'da Tarih bölümünü bitirerek ikinci üniversite/lisans diplomasını aldı. Bununla eşgüdümlü olarak aynı üniversitede uluslarası ekonomi eğitimi aldı. Ayrıca, tarih bölümünde yüksek lisans programını bitirdi, aynı üniversitede, iki yıl asistanlık da yaptı.

2013'de tekrar Türkiye'ye döndü. Döndükten sonra, doktora eğitimine başladı. Diğer taraftan, ulusal yayın yapan televizyon kanallarında siyasi analist ya da stratejist olarak iç ve dış politika üzerine siyasi yorumculuk yaptı. Bu çerçevede, bir sene Ülke TV'nin siyasi danışman ve daimi yorumcusu olarak çalıştı.

GÖZALTINA ALINAN ÖMER TURAN BİR AÇIKLAMA YAPTI MI?

Gözaltına alınan Turan, kendisiyle ilgili 3 sayfalık bir not yazdı. Yazdığı notta Hakan Fidan'a hakaret etmediğini, sadece bir dönem FETÖ'cü isimlerin Fidan'ı nasıl övdüğünü anlattığını söyleyen Turan, kendisine daha önce 2 kez FETÖ'den soruşturma açıldığını ve takipsizlik aldığını hatırlattı. Turan, "Bu sayın Cumhurbaşkanımıza ve FETÖ ile mücadele edenlere hatta tüm milli unsurlara çekilmiş bir operasyondur. Yarından itibaren Ömer Turan'ı bile almışlarsa FETÖ ile mücadele bitmiştir, Erdoğan ölümüne yanında duranlara sahip çıkmıyor algısı işleyecek" dedi.

"Bu bir KÖZ operasyondur" diyerek devlet içindeki KÖZ yapılanmasını işaret eden Turan, "Küs değilim, kızgın değilim ya da kırgın hiç değilim, aksine gururluyum. Türk devletine ve Erdoğan'a olan sadakatimi hapise girerek ödüyorum. Bu benim için bir şereftir. Vallahi sonunda ölüm dahi olsa bu kutlu davadan vazgeçmem. Ya devlet başa ya kuzgun leşe" ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan Ömer Turan kimdir? ile ilgili etiketler ömer turan ömer turan gözaltı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.