Ömer Halisdemir davasında duruşma salonu karıştı!

15 Temmuz Darbe girişimi sırasında Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili görülen davada sanık savunmalarının alınmasına devam edilirken, mağdur ve müşteki yakınları ile sanık yakınları ve avukatlar arasında gerginlik çıktı. Arbedeye dönüşen gerginlik sırasında güvenlik güçlerinden yaralananlar oldu. Olaylar üzerine duruşmaya ara verildi.

15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda Ömer Halisdemir'in şehit edilmesiyle ilgili davanın 12'inci celsesi bugün yapıldı.

Şehit Halisdemir'in kardeşleri ile gazi İsmail Oğuz'un katıldığı Ankara 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşma Eyüp Coşkun'un tanık olarak dinlenmesiyle başladı.

15 Temmuz'da İskenderun ileri harekat üssünde 1. Kuvvet Komutanı olan emekli albay Eyüp Coşkun, 13 Temmuz'da emrindeki taburlardan bazılarının Diyarbakır'a gönderildiğini, aynı zamanda emrine yeni taburlar verildiğini belirterek, şunları anlattı:

TERZİ KIŞLAYA GEÇMEMİ SÖYLEDİ, 'TAMAM' DEDİM

"15 Temmuz akşamı sahilde yürürken Semih Terzi'nin emir astsubayı aradı. Terzi'nin askeri hattan görüşmek istediğini söyledi. Yakında orduevi vardı, buraya gittim, aradım. Semih Terzi iki taburun bir görev için Ankara'ya intikal edeceğini, bunun için Hatay'a da uçak intikal edeceğini bildirdi. Nezaketen, 'komutanlığa bilgi vermem gerekir mi?' diye sordum. Kastım Zekai Aksakallı'ydı. Terzi, 'yok, nasılsa görüşeceğiz' dedi. 'Emir gelecek mi?' diye sordum. 'Evet, gelecek gelecek. Ümit Bak'ın da haberi var' karşılığını verdi. Ben, 'hayrola komutanım?' diye sorunca da, 'Eyüüüp uzatma, emri yap. Sonra öğrenirsin' dedi. Açıkçası bu beni rahatsız etti. Zaten 1 senedir kavgalı veya limoniydik, kavga etmek istemedim. Terzi, kışlaya geçmemi söyledi, 'tamam' deyip, kapattım. Kışlaya geldiğimde Fatih Şahin aradı, 'Ankara'ya intikal emri aldık. Bilginiz var mı?' dedi. 'Bilmiyorum, öğrenirsem dönerim' dedim ve artık Altan Bora'nın emrinde olduğunu hatırlatıp, onunla görüşüp görüşmediğini sordum. Görüştüklerini belirtti."

“BENİ, DİĞERLERİNİ NİYE ARAMADINIZ”

Gece boyunca Zekai Aksakallı'ya ulaşamadığını, her defasında emir astsubayının meşgule attığını, bir defasında açıp, 'ne var?' dediğini belirten Coşkun, şöyle devam etti:

"Sabaha karşı Fatih Şahin aradı, Semih Terzi'nin vurulduğunu söyledi. 'Komutanım, benim 2 kızım var. Böyle olmayacaktı. Ben devletin, cumhuriyetin yanındayım' dedi. Ben de, 'sen birşeyin içindesin. Ne yaptığını bilmiyorum, ama kötü birşey yaptığın anlaşılıyor. Adalete teslim ol' dedim."

Coşkun'un ifadesinden sonra Semih Terzi'nin emir astsubayı, "Biz Semih Terzi'nin kurbanları olarak uçağa bindik. Bir Allah'ın kulu bizi uyarmadı. Bu kadar tecrübeli komutanların yapacağı tek şey Fatih Şahin'e WhatsApp'tan mesaj atmak mıydı? Peki Fatih Şahin hainse ne olacak? Beni, diğerlerini niye aramadınız?" diye sordu.

DURUŞMA SALONU KARIŞTI

Mağdur müşteki yakınları ile sanık, sanık yakınları ve savunma avukatları arasında arbede çıktı. Bu sırada araya girmek isteyen özel güvenlik görevlileri de darp edildi. Duruşma salonunun karışması üzerine mahkeme başkanı duruşmaya 13.30’a kadar ara verdi.

Ömer Halisdemir davasında duruşma salonu karıştı! ile ilgili etiketler Ömer Halisdemir 15 Temmuz eyüp coşkun Semih Terzi zekai aksakallı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.