O ülkelerde 'Hacı' ismine izin yok!

Ülkemizde büyük beğeni toplayan ve yakında yurt dışına açılacak olan 'Hacı Steakhouse' restoranına Hollanda ve Amerika'dan izin çıkmadı. Nedeniyse o ülkelere 'Hacı' isminin sakıncalı olarak gösterilmesi.

Hollanda ve Amerika'nın son hamlesi İslamafobi'nin geldiği noktayı gözler önüne seriyor. O ülkelerde yeni şubelerini açmak isteyen Hacı Steakhouse'a ismi gerekçe gösterilerek izin çıkmadı. Restoran sahibi mecburen başka bir isimle devam edeceğini açıkladı.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu bu konuyu bugünkü köşesine taşıyarak şu ifadeleri kullandı:

Kayseri’de akşam yemeği için gittiğimiz Hacı Steakhouse’un sahibi Turan Özdemir, nisan ayında Amerika’nın Orlando şehrinde, mayıs ayında da Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da şube açacağını söyledi.

Kayseri’den bir et restoranı Avrupa ve Amerika’ya açılacak, ama iki ülkede de Hacı Steakhouse tabelasını asamayacak… Çünkü iki ülkede de “Hacı” ismi sakıncalı!

“Nasıl yani?” dediğinizi duyar gibiyim. Ben de aynı şeyi Özdemir’e sordum, bakın ne dedi:

“İki ülkedeki izin işlerini, o ülkelerdeki ortaklarım hallediyor. Amsterdam gibi Orlando’lu yerel yetkililer ortaklarıma ‘Hacı’ ismine izin vermeyecek-lerini söyleyince mecburen farklı isimlerde açacağız ‘Hacı Steakhouse’u Amerika ve Hollanda’da.”

Amerika ve Hollanda’daki İslamofobi’nin geldiği son nokta.

O ülkelerde 'Hacı' ismine izin yok! ile ilgili etiketler Hollanda ABD hacı steakhouse
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.