Hükümetten ABD'den yapılan üst düzey ziyaretler için flaş yorum!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalar yaptı.

"Dışişleri Bakanımız bölgesel gelişmeleri, hem şehir bazında, hem bölgeler bazında hem de genel olarak siyasi perspektif açısından değerlendirmiş. Komşu ülkelerin temsilcileriyle yapılan görüşmeler masaya yatırılmış, Türkiye'nin dış politikasına etkileri üzerinde durulmuştur"

Suriyeli çocukların eğitim alanına alınmasıyla ilgili çalışmalar gözden geçirildi. Okul öncesi zorunlu eğitimin bütün çocukları kapsayacak şekilde yeniden ele alınması ifade edildi. Beşinci sınıflarda müfredatla ilgili bilgi verildi. Üç ana konu gözden geçirildi. Verimli bir Bakanlar Kurulu sonrası sizlerle beraberiz.

ABD'YLE PYD KONUSU VE GÜLEN'İN İADESİ İÇİN GÖRÜŞÜLÜYOR

ABD ile Suriye'de bazı görüş ayrılıklarının giderilmeye başlandığı, FETÖ konusunda olumlu adımlar atılmasına neden olacak yaklaşımlar olduğu doğrudur. Bizim ABD ile çok uzun yıllara dayalı müttefiklik ilişkimiz var. Ayrıca bu bölgede yakın zamanlardaki teröre karşı mücadelede iş birliğimiz var. Yeni yönetimle beraber ilişkilerin iyileşmesini bekliyoruz. Sahada PYD'ye verdikleri desteği sonlandırmaları. Yapılacak operasyonlarda PYD ile değil yerli unsurlarla, ılımlı unsurlarla operasyon yapmalarını arzu ediyoruz. 80 milyonluk Türkiye mi, birkaç bin militana sahip PYD mi? İkincisi ise FETÖ'yü iade etmeleridir. Bütün bu görüşmelerde bunun iadesi gündeme geldi. Sadece Gülen'in değil, bu örgütle bağlantılı olanve ABD'ye kaçmış kişilerin de iadesi üzerinde durulmaktadır. Bu ulusal güvenlik meselesidir. Son ziyaretler olumlu işaretlerdir.

EL BAB OPERASYONU VE RAKKA

Bu şehirlerin kurtarılması ahalisi ile birlikte yapılmalı. PYD'yi en az DEAŞ kadar zararlı görüyoruz. Terör örgütlerine karşı pozisyonumuz değişmeyecek. El Bab'da sona doğru geliniyor. Aynı modeli Rakka'da uygulayalım. Görüşmeler devam ediyor. Buradaki operasyonlar yerel güçlerle yapılmalı. Operasyonlarımız sınırlarımızı korumaya yöneliktir. Terör örgütlerini bölgeden ayıklayacağız.

ALMANYA'DAKİ İMAMLARA YÖNELİK SUÇLAMALAR

Almanya'daki Türk imamlar casus değildir. Avrupa yabancılarla barış içinde yaşamalı. Almanlar artan ırkçı siyasetin etkisinden kurtulmalılar.

Hükümetten ABD'den yapılan üst düzey ziyaretler için flaş yorum! ile ilgili etiketler Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu Son dakika
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.