Nantes PSG maçının son dakikasında akılalmaz olay! / VİDEO

Fransa Lig 1'de Nantes ile PSG karşı karşıya geldi. Mücadelenin son dakikasında ise akılalmaz bir olay yaşandı. Maçın son dakikasında hakem Tony Chaperon kendisine çarpıp yere düşüren Diego Carlos'a ayağa kalmaya çalışırken tekme attı. Sonrasında ise oyuncuya kırmızı kart gösterip oyun dışı bıraktı. Bu karara çok sinirlenen Brezilyalı oyuncu çılgına dönerken, arkadaşları güçlükle sakinleştirdi. Vatandaşlarımız ise futbolcuya tekme atan hakemin videosunu aratıyor. İşte o video...

Futbolcuya tekme atan hakemin videosu haberimizde... Bu olay futbol dünyasında kısa sürede büyük yankı uyandırdı. Fransa Futbol Federasyonu'nun konuyla ilgili nasıl bir karar vereceği de merak konusu oldu. Mücadelenin tek golü 12. dakikada takımdan ayrılması gündemde olan Angel Di Maria'dan geldi ve mücadele 1-0'lık skorla PSG'nin lehine sona erdi. 90. dakikada hakem Chaperon, kendisine çarpan Diego Carlos'a düşerken tekme savurdu. Sonrasında Chaperon ayağa kalkıp Carlos'a ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Mücadelenin sona ermesinin ardından hakem Chaperon'un hareketi futbol dünyasını sarstı. İşte, Nantes PSG maçında futbolcuya tekme atan hakemin videosu...

futbolcuya_tekma_atan_hakem124

90+1'DE FUTBOLCUYA TEKME ATTI

Nantes - Paris Saint Germain maçının son anlarında inanılmaz bir pozisyon yaşandı. 90+1. dakikada PSG'nin gole gittiği bir pozisyonda hakem Tony Chaperon, kendisini yere düşüren Nantes'li Diego Carlos'a tekme savurdu, ardından oyunucuyu kırmızı kartla oyundan attı.

Fransa Lig 1'de inanılmaz olay! hakem Tony Chaperon, kendisine çarpıp yere düşüren Diego Carlos'a ayağa kalkmaya çalışırken tekme savurdu ve daha sonra oyuncuya kırmızı kart gösterdi.

PSG'nin sahadan 1-0 galip ayrılırken şok bir kararla oyundan atılan Diego Carlos'u takım arkadaşları zorlukla sakinleştirebildi.

İşte o video...

LİGUE 1

Ligue 1, Fransa'nın en üst düzey futbol ligi. Bir alt düzeydeki Ligue 2 ile birlikte Ligue de Football Professionnel içinde bulunan iki ligden biridir. Ağustos ayında başlayıp mayıs ayında sona eren sezonların her birinde 20 takım mücadele etmektedir. Her takımın diğerleriyle, biri kendi sahasında diğeri ise deplasmanda olmak üzere ikişer maç yaptığı lig 38 hafta sürer ve toplamda 380 maç oynanır. Sezon sonunda son üç sırada yer alan takımlar Ligue 2'ye düşerler. İlk yarı yılbaşına iki hafta kala biterken, ikinci yarı ise ocak ayının 2. haftasında başlar. UEFA katsayıları sıralamasında Premier League, La Liga, Bundesliga ve Serie A'nın ardından beşinci sırada yer almaktadır.

Ligue 1'in ilk sezonu, 11 Eylül 1932 tarihinde (1932-33 sezonunda) Division 1 adını almadan önce National adıyla başlamıştır. 2002 yılında ismi Ligue 1 olarak değişmiştir. Lig tarihi boyunca 19 farklı takım şampiyonluğa ulaşırken, 10 şampiyonluk yaşayan Saint-Étienne lig tarihinin en başarılı takımı konumundadır. Ligin son sezonu olan 2016-17 sezonunda ise As Monaco şampiyonluğa ulaşan takım olmuştur.

PARAS_ST_GARMAAN

PARİS SAİNT-GERMAİN FC

Paris Saint-Germain Football Club genel olarak bilinen ismiyle Paris Saint-Germain ve kısaca PSG, 1970 yılında Fransa'nın Paris şehrinde kurulan spor kulübü. 12 Ağustos 1970 tarihinde Paris FC ve Stade Saint-Germain takımlarının birleşmesiyle kuruldu. 1974 yılından itibaren Ligue 1'de oynamaya başlayan PSG, 4'er defa Ligue 1, Coupe de la Ligue, Trophée des champions şampiyonluğu, 1 defa Ligue 2 şampiyonluğu, 8 defa Coupe de France şampiyonluğu, bir defa UEFA Kupa Galipleri Kupası şampiyonluğu ve bir defa da UEFA Intertoto Kupası kazandı. PSG, Fransa'daki en başarılı üç kulüpten birisidir ve Avrupa'da üç büyük UEFA turnuvasından bir tanesini kazanma başarısı gösteren (Marsilya ile) iki Fransız kulübünden birisidir.

Prensler Parkı, 1974 yılından bu yana PSG'nin iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Camp des Loges ise 1970 yılından bu yana kulübün eğitim merkezi olarak hizmet vermektedir. Tournoi de Paris, 1975 yılından itibaren PSG'nin ev sahipliğinde Parc des Princes'da düzenlenmeye başlandı. Les Parisiens forma ve arması ağırlıklı olarak Daniel Hechter tarafından tasarlandı.

2016 yılında Paris Saint Germain, League Of Legends Avrupa Şampiyonluk Aşaması'nda oynayan Team HUMA'nın slotunu satın alarak e-spor'a adım atmıştır. Takım, FIFA takımına Lucas "Daxe" Cuiller'i, League of Legends takımına ise koç olarak Bora "YellowStar" Kim'i transfer etmiştir.

nantes_fv

FC NANTES

Football Club de Nantes ya da genel deyişle FC Nantes, 1943 yılında Fransa'nın Nantes şehrinde kuruldu. Renkleri; Sarı - Yeşil'dir. Maçlarını 38,285 kişilik Stade de la Beaujoire-Louis'de oynamaktadır. Takım Marcel Desailly, Didier Deschamps, Mickaël Landreau gibi oyuncuları yetiştirdi. Takımın 8 Ligue 1, 3 Coupe de France ve 2 Trophée des champions şampiyonluğu yaşadı.

Nantes PSG maçının son dakikasında akılalmaz olay! / VİDEO ile ilgili etiketler video hakem futbolcuya tekme atan hakem nantes psg
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.