Nagehan Alçı, Ahmet Hakan ve Yıldıray Oğur'u aynı noktada buluşturan ne?

Ünlü köşe yazarları Nagehan Alçı, Ahmet Hakan ve Yıldıray Oğur, FETÖ'cü gazetecilerin serbest kalmasını talep etti

FETÖ'nün yayın organı Zaman Gazetesi'nin yöneticileri ile bazı yazarlarının sanığı olduğu soruşturmada mahkeme safhası başladı.

Aralarında Mümtazer Türköne ve Şahin Alpay'ın da bulunduğu 22'si tutuklu 31 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı.

ŞAHİN ALPAY'A ÖZGÜRLÜK TALEBİ

Kritik yargılamaya medya dünyasından da farklı tepkiler geldi. Dün Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan sanık Şahin Alpay’ın savunmasını duruşmadan hemen önce köşesinde paylaşmış ve Alpay'ın ne kadar "pişman" olduğunu okurlarına aktarmıştı.

Hakan, FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesinin yazarı Şahin Alpay’ın savunmasında, "15 Temmuz darbe girişimini lanetliyorum. Bu nedenle Zaman’da yazdığım için de pişmanlık duyuyorum. Bu hareketin karanlık yüzünü göremediğim için fena halde yanıldım." ifadelerini kullandığını belirtti.

Ahmet Hakan ayrıca, mahkeme heyetini, Şahin Alpay'ın savunmasında yaptığı "tutuksuz yargılanma" talebini dikkate almaya davet etti.

ZAMAN YAZARLARININ 14 AY TUTUKLU BULUNMALARINI YETERLİ GÖRDÜ

Benzer bir köşe yazısı, Karar yazarı Yıldıray Oğur tarafından da kaleme alındı.

Eski zaman yazarları Ali Bulaç, Şahin Alpay, Ahmet Turan Alkan, Mümtazer Türköne, İhsan Dağı, Lale Sarıibrahimoğlu ve Nuriye Akman'ın yargıladığı davaya ilişkin olarak "Elinde istihbarat imkanları olan devleti bile kandırabilen bir örgütün, bu kendi halindeki yazarları da kandırmış olması mümkün değil mi?" sorusunu gündeme getiren Oğur, bu yazarların serbest bırakılmasını istedi.

Yıldıray Oğur, "14 ay hapis epey ağır bir ceza olarak kabul edilsin ve 65 yaş üstündeki bu yazarlara yaptıkları yanlış tercihlerin cezası artık hapiste yatarak ödetilmesin" ifadesini kullandı.

NAZLI ILICAK'A ÖZGÜRLÜK TALEBİ

Habertürk yazarı Nagehan Alçı ise köşesine, bir dönem birlikte televizyon programı yaptığı FETÖ tutuklusu Nazlı Ilıcak için yaptığın "özgürlük" çağrısını taşıdı.

Nagehan Alçı Habertürk'teki köşesinde, "Nazlı Ilıcak’la 2013-2014 döneminde çok program yaptık, Gülenistlerin darbeci bir çete olup olmadığına dair çok kavga ettik" hatırlatmasında bulundu.

"Evet o hep sonuna kadar bu örgütü savundu, Fethullah Gülen’in karanlık yüzünü göremedi. Fakat şimdi çok pişman" diyen Alçı tahliye çağrısını ise şöyle yaptı:

"Gülen’den nefret ediyor. 1 yılı aşkın süredir cezaevinde ve 73 yaşında. Onun yaşında birçok sanık yaş haddinden tahliye edilip tutuksuz yargılanıyor. Konu Nazlı Ilıcak olduğu zaman istisna yapılmayacağını, salı günkü duruşmada yaşı dikkate alınarak onun da tahliye edileceğini umuyorum..."

Nagehan Alçı, Ahmet Hakan ve Yıldıray Oğur'u aynı noktada buluşturan ne? ile ilgili etiketler Nazlı Ilıcak Ahmet Hakan Nagehan Alçı yıldıray oğur
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.