Murat Cemcir’den “7. Bodrum Türk Filmleri Haftası”na özel açıklamalar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, Bodrum Belediyesi, Kos (İstanköy) Belediyesi ve Oasis Alışveriş Merkezi'nin katkıları ile Bodrum Sinema ve Kültür Derneği, Cinemarine Sinemaları, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) ve Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) tarafından düzenlenen “7. Bodrum Türk Filmleri Haftası”nın film gösterimleri Bodrum’da devam ederken, Kos (İstanköy) Adası’nda da gösterimler büyük bir coşku ve heyecanla devam ediyor.

Her geçen yıl daha da gelişen ve Türk filmlerini Bodrumlu sinemaseverler ile Ege’nin büyülü atmosferinde buluşturan “Bodrum Türk Filmleri Haftası”nın üçüncü gününde birbirinden iddialı yapımlar yine seyirci ile buluştu.

calgi-cengi-ikimiz-ekibi-bodrum-da-10050058_o

2016 yılının en çok izlenen ikinci yapımı olan “Kardeşim Benim” yönetmenliğini ve senaristliğini Alper Çağlar’ın yaptığı 2016 yapımı aksiyon, savaş ve dram filmi “Dağ II”, Reha Erdem'in dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde Orrizonti (Yeni Ufuklar) bölümünde yapan filmi, “Koca Dünya”, Ferzan Özpetek'in yönetmenliğinde, Halit Ergenç, Tuba Büyüküstün, Nejat İşler, Mehmet Günsür, Zerrin Tekindor, Serra Yılmaz ve Reha Özcan gibi birbirinden ünlü isimlerin yer aldığı “İstanbul Kırmızısı”, Deniz Coşkun'un senaryoya uyarlayıp yönettiği, filmin baş rollerinde Gözde Mutluer, Burak Yörük, Sina Özer, Hasan Denizyaran ve Cemrehan Karakaş yer aldığı “4N1K”, güçlü oyuncu kadrosuyla dikkatleri üzerine çeken, Müfit Can Saçıntı'nın üçüncü filmi “Yaşamak Güzel Şey” ve yönetmenliğini Can Ulkay ve Mutlu Karadoğan'ın beraber üstlendiği, oyuncu kadrosunda Burç Kümbetlioğlu, Sılay Ünal, Cengiz Hayta, Yusuf Ata Yılmaz, Kayhan Yıldızoğlu, Sema Çeyrekbaşı, Altan Erkekli ve Ozan Ağaç’ın yer aldığı tarihi, savaş filmi, “Sarıkamış Çocukları” Oasis Alışveriş Merkezi Cinemarine Sinemaları’nda seyirci ile buluştu.

calgi_cengi_ikimiz_ekibi_bodrum_da_h106853_7c765

Cinemarine Sinemaları’nda ayrıca gerçekleşen “Çalgı Çengi İkimiz” filminin gösterimine; filmin yapımcısı Necati Kocabay, yönetmeni Selçuk Aydemir ve başrol oyuncusu Murat Cemcir katıldı. Gösterim öncesi seyirci ile biraraya gelen ekip, söyleşide izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Bodrum Türk Filmleri Haftası’na ilk kez 7 yıl önce katıldıklarını dile getirenYönetmen Selçuk Aydemir, yeni filmleri “Ailecek Şaşkınız”ı da seyirciye tanıttı. Bir seyircinin; “Nasıl biraraya geldiniz?” sorusuna; “Görücü usülü!” diye esprili bir yanıt veren Aydemir, sözlerine şöyle devam etti; “Bu sektör içinde enteresan bir karşılaşma oldu. Başka bir görüşme yaptığımız, başka bir oyuncu vardı. Ancak görüşmeye söz verdiği saatte gelmedi. O sırada Murat Cemcir de başka bir filmin senaryosu ile ilgili görüşmek için ofisteydi. Biz de diğer oyuncu hakkında konuşurken, Murat; “Ben oynayabilirim bu rolde.” dedi. Hayatımda da Murat’ı ilk defa görüyorum ve inanın çok garip bir tipti. Biz Cemcir’i gönderdik. Sonra okuma provası olduğu günü öğrenmiş ve o gün oraya o karaktere bürünerek gelmiş. “Kurbanlık” diye bir filmdi. O karakterin kıyafetini giymiş. “Tokat” şivesi çalışmış. Ben bir izledim ve bayıldım. O gün bugündür beraberiz. Yani o gün tuttu kopardı, rolü.”

muratcemcir

AHMET KURAL, SILA KONSERİNDE!

Cinemarine Sinemaları’nda gerçekleşen gösterimlerin yanı sıra “Çalgı Çengi İkimiz” filminin ekibi “Trafo Bodrum Açıkhava Gösterimleri”nde de Bodrumlu sinemaseverler ve basın mensupları ile bir araya geldi. Filmin yapımcısı Necati Kocabay ve başrol oyuncusu Murat Cemcir’in katılımı ile gerçekleşen gösterim öncesi sohbette ilk konuşmayı “7. Bodrum Türk Filmleri Haftası”nı düzenleyen SİSAY Başkanı Cenk Sezgin yaptı. Sezgin sözlerine;“Festivalimizin bu gününde “Çalgı Çengi İkimiz” filmiyle beraberiz. Tüm heyecanımızla hazırlıklar yaptık. En başından beri bizimle oldukları için kendilerine çok teşekkür ederim.”diye başladı. Sezgin sözlerine ise şöyle devam etti; “Bizim enerjmizi aşan Bodrum’da yaşayan sanatseverlerin büyük katkısıyla bu işi büyütmeye devam etmek istiyoruz. Bodrum Türk Filmleri Haftası olmadan sinema sezonunu başlatmak istemiyoruz. SİSAY ve MGD’nin bu konudaki katkısı çok büyük. Ayrıca Kos(İstanköy) ve Bodrum Belediyeleri de elinden gelen tüm desteği veriyor. Bunun için kendilerine çok teşekkür ederim.”

bodrumageldik-20-eylul-de-murat-cemcir-cinemarine-de

Murat Cemcir de konuşmasına; “Festivalin birincisinde buradaydık, bize uğurlu geldi ve şuan yedinci filmimizi çekiyoruz. Umarım festivalin on dördüncüsünde uluslararası bir yerlerde oluruz.” diye başladı. Cemcir, yeni projelerinde yeni isimlerle çalışacaklarını dile getirirken, Cengiz Bozkurt, Saadet Işıl Aksoy, Günay Karacoğlu ve Mustafa Alabora gibi isimlerle çalışacaklarının müjdesini verdi. Cemcir, yeni filmin kaderi Beşiktaş, gücü Galatasaray ve içeriği Fenerbahçe gibi olsun, diyerek herkesi kahkahaya boğdu. Bir seyircinin; “Ahmet Kural nerede?” sorusuna Murat Cemcir, “Sıla konserinde!” diye yanıt verdi.

MURAT CEMCİR’DEN MUMCULAR KÖY HALKINA SÜRPRİZ!

“7. Bodrum Türk Filmleri Haftası” kapsamında Mumcular Köy Medyanı’nda gerçekleşen “Dere Tepe Sinema” gösterimlerinde bu akşam “Çalgı Çengi İkimiz” filmi izlendi. Mumcular Köy Meydanı’nı dolduran yüzlerce sinemasever Murat Cempir’in sürpriziyle karşılaştı. Filmin arasında izleyicilerin aniden karşısına çıkan Cemcir, kısa süre izleyicilerle sohbet etti;

“Az önce Bodrumdaydık. Orada da Bodrumlularla buluştuk. Ben, Mumculara gitmek istiyorum, dedim. İyi ki bu festival var ve iyi ki geldim ve sizlerle buluştum. Normalde Ahmet Kural da burada olacaktı, fakat çok selamlarını iletti.” diye konuştu. Sohbet sonrası izleyicilerle selfie çekip, fotoğrafı Ahmet Kural’a gönderen Cemcir, Mumcular halkının yoğun sevgisiyle karşılaştı.

Murat Cemcir’den “7. Bodrum Türk Filmleri Haftası”na özel açıklamalar! ile ilgili etiketler muratcemcir 7.bodrum türkfilmleri festivali Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.