Miraç Kandili hangi güne denk geliyor?| İşte 2017 Diyanet takvimi

Miraç Kandili hangi güne denk geliyor?Bu sene Miraç Kandili ne zaman? gibi soruların yanıtları milyonlarca Müslüman tarafından araştırılıyor. Bu özel günde milyonlarca Müslüman ibadet için camilere akın edecek. Peki Miraç Kandili hangi güne denk geliyor?Bu sene Miraç Kandili ne zaman? Tüm Müslümanlar için Miraç Kandilinde hangi ibadetler yapılır? Miraç ne anlama geliyor? sorularının cevaplarını hazırladık. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2017 Kandil günleri takvimi ve Miraç Kandili hakkında merak ettiğiniz her şey...

Miraç Kandili hangi güne denk geliyor? Miraç Kandili ne zaman? sorusu sosyal medyada şimdiden en çok yanıtı aranan soru oldu.3 ayları geçirdiğimiz şu günlerde milyonlarca Müslümanın gündeminde Miraç Kandili hangi güne denk geliyor? Miraç Kandili ne zaman? sorularının yanıtları var. Miraç Kandili, İslam alemi için önemi büyük kandil günleri arasında yer alıyor. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) göğe yükselişini ifade eden bu gece, Müslüman alemi için büyük önem arz edecek. Peki Miraç Kandili hangi güne denk geliyor? Miraç Kandili ne zaman? İşte Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı 2017 Kandil günleri takvimi ve Miraç Kandili hakkında tüm detaylar haberimizde...

Bu sene Miraç Kandili 23 Nisan'ı 24 Nisana bağlayan geceye denk geliyor. Geçtiğimiz günlerde Tüm Müslümanlar için kutsal kabul edilen üç ayların ilki Recep ayına girdik. Recep, Şaban ve Ramazan ayları ibadetle geçen aylardır. Kandil günleride ibadetlerin yoğunlaştığı günşlerdir. Müslümanlar için Miraç Kandilinde hangi ibadetler yapılır? Miraç ne anlama geliyor? sorularının cevaplarını hazırladık. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığının yayınladığı 2017 Kandil günleri takvimini de yayınlıyoruz. İşte Miraç Kandili hakkında merak ettiğiniz her şey haber detayda.

Recep ayına girdikten sonra kandil günleri de tek tek başladı. Geçen günlerde Berat Kandilini yaşadık şimdide Miraç Kandili geldi. Miraç Kandili ne zaman? ve bu günde hangi ibadetler edilir. Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesi Müslümanları bilgilendirmekte önemeli bir görev üstleniyor.En son internet sitesinde 2017 Kandil günleri takvimi ve Miraç Kandili bilgilendirmesi yapıldı. Şimdi tüm Müslümanların gündeminde Miraç Kandili var.

Kandil günleri ile birlikte 2017 yılı içerisinde yer alan mübarek günleri öğrenmek isteyen vatandaşlar, Recep ayı ile birlikte girmiş oldukları üç ayların faziletli günlerini araştırıyor. Berat ve Miraç Kandili gibi İslam dini için değer arz eden günlerde elleri semaya açacak olan Müslümanlar, bu günlerin feyzini kaçırmak istemiyor. Peki, 2017 yılı kandil günleri nelerdir? İşte, Berat ve Miraç kandili ne zaman sorularının cevabı ile detaylı takvim bilgisi
Kandil günleri ne zaman idrak edilecek konusuna detaylı yanıt arayan milyonlarca vatandaş, Berat ve Miraç Kandilinin ne zaman meydana geleceğini araştırıyor. 2017 kandil günlerinde ellerini semaya açacak olan vatandaşlar, yaradandan af dileyip dileklerde bulunacak. Peki, 2017 kandil günleri ne zamana denk gelecek? İşte, Berat ve Miraç kandili ne zamana denk gelecek? İşte, detaylı bilgiler

Miraç Kandili, bu yıl 23 nisan Pazar günü idrak edilecek.

ÜÇ AYLAR 2017'DE HANGİ TARİHTE BAŞLAYACAK?

3 Ayların başlangıcı; Kamerî takvimin yedinci, sekizinci ve dokuzuncu ayları olan Recep, Şaban ve Ramazan ayları gelenekte “üç aylar” diye adlandırılır. Bu üç aya dinimizde son derece önem verilir; Müslümanlar adeta bu ayları iple çeker ve bu ayları değerlendirmek için azami gayret gösterirler. “Mübarek üç aylar” diye bilinen aylar bu şekilde hiçbir kaynakta yer almamasına rağmen Müslüman toplumlarda özel bir yeri vardır. Şüphesiz bu durum “onbir ayın sultanı” diye anılan Ramazan Ayı'nın çekim kuvvetinden dolayıdır. İslamî-Hicri takvimin 7. ve 8. ayları olan Recep ve Şaban"ın diğer aylar arasında fonksiyonları Ramazan"dan önce gelmeleri ve böylece hazırlık dönemi olmaları hasebiyledir.

Müslüman Alemi için son derece önem arz eden Üç Aylar'a başlangıç tarihine güç geçtikçe yaklaşıyoruz. Üç Aylar Regaip Kandili'nin gelişi ile 30 Mart 2017 Perşembe gecesi başlayacaktır. Recep Ayı ile başlayan, Şaban ile devam eden ve Ramazan Ayı ile bitecek.

Mevlid Kandili: Hz.Muhammed’in (SAV) doğduğu gecedir.

Berat Kandili: Günahlardan kurtulma gecesidir.

Miraç Kandili: Peygamberin en yüksek yere ulaşması için duaların edildiği gecedir.

Regaip Kandili: Recep ayının ilk cumasına denk gelir ve dualar reddedilmez.

Kadir Gecesi: Kuran'ı Kerim bu gecede indirilmeye başlanmıştır. Kadir Gecesi Ramazan ayının son on gecesinde ve tekli gecelerdedir.

MiraA_kandili_ne_zaman

HANGİ KANDİL NE ZAMAN?

2017 yılında kandiller hangi günlere denk geliyor müslümanlar için merak konusu oldu. İşte Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 2017 yılının kandil günleri:

30 Mart 2017 Perşembe Regaip kandili

23 Nisan 2017 Pazar Miraç kandili

10 Mayıs 2017 Çarşamba Berat kandili

29 Kasım 2017 Çarşamba Mevlid kandili

010320171655335818142_3

Miraç Kandili hangi güne denk geliyor?| İşte 2017 Diyanet takvimi ile ilgili etiketler Kandil Diyanet İşleri Başkanlığı miraç kandili ne zaman miraç kandili 2017 kandil günleri takvimi miraç kandili hangi güne denk geliyor?
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.