Mim Kemal Öke kimdir?

Mim Kemal Öke'nin torunu olan Mim Kemal Öke kimdir? 35 yaşında profesör olarak bu unvanı elde eden en genç kişi olan Öke internet kullanıcıları tarafından merakla araştırılıyor. 1955 yılında İstanbul'da doğan ünlü profesör Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyesidir. Robert Koleji'nden mezun olduktan sonra İngiltere'ye gitti. İhtisas sonrası Birleşmiş Milletler’de görev aldı. Mim Kemal Öke kimdir? Ne kitapları var? Kaç yaşında? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Vatandaşlarımız merak ettiği Mim Kemal Öke ile ilgili merak edilenleri derledik. TRT 1'de yayınlanan Pelin Çift ile Gündem Ötesi programının konuğu Prof. Dr. Mim Kemal Öke, uzun zamandır ekranlarda görünmemesinin FETÖ'nün ambargosundan dolayı olduğunu açıkladı. TRT 1'de yayınlanan Pelin Çift ile Gündem Ötesi programının konuğu Prof. Dr. Mim Kemal Öke, uzun zamandır ekranlarda görünmemesinin FETÖ'nün ambargosundan dolayı olduğunu açıkladı. Mim Kemal Öke kimdir? Ne kitapları var? Kaç yaşında? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Mim_Kemal_Oke_kimdir_Ne_kitaplar_var_Kac_yasnda

MİM KEMAL ÖKE KİMDİR?

1955 yılında İstanbul’da doğdu. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan ÖKE, 1973 yılında Robert Koleji’nden mezun olduktan sonra İngiltere’ye giderek, Cambridge’de İktisat ve Tarih Fakültelerini bitirdi. Sussex (MA.), Cambridge (M.Phil) ve İstanbul (Ph.D.) üniversitelerinde uluslararası ilişkiler ihtisası yaptı. İhtisas sonrası Birleşmiş Milletler’de görev aldı.

Babası CHP milletvekilliği yapmış doktor Mim Kemal Öke'nin oğlu Yılmaz Ali Bey, annesi Demokrat Parti milletvekilliği ve bakanlık yapmış doktor Ekrem Hayri Üstündağ 'ın torunu Melek Pınar Hanım'dır. Ailenin tek çocuğudur.

İlköğrenimini Şişli Terakki Lisesi’nin ilkokul bölümünde, orta öğrenimini Robert Kolej’de tamamladı (1973) Yüksek öğrenimi için İngiltere'ye giderek Cambridge’de İktisat ve Tarih Fakültelerini bitirdi. Lisans sonrası Sussex’de (MA.) ve Cambridge (M.Phil) uluslararası ilişkiler alanında çalışmaya devam etti. Eğitiminin ardından Birleşmiş Milletler'de danışmanlık yapmaya başlayan Öke, 1980'de Neval Ertosun ile evlenmiş ve ilk çocuğu Alihan 1981'de dünyaya gelmiştir.

MİM KEMAL ÖKE’NİN HANGİ KİTAPLARI VAR?

Türkiye’ye dönüşünün ardından Türk dış politikası tarihine ilişkin araştırmalarını sürdürmüş olan ÖKE, Boğaziçi Üniversitesi'nde 1984’te doçent, 1990’da profesör oldu. Hem yazılı hem de görsel basında güncel siyasi gelişmeleri değerlendiren ve İngilizce, Arapça ve Urduca olmak üzere Türk dış politikası alanında 14 kitabı olan ÖKE’nin ayrıca üç de romanı bulunmaktadır.

Birleşmiş Milletler (1979) ve TRT’de (1983-89) danışmanlık yapmış olan Prof. Dr. Mim Kemal ÖKE, evli ve iki çocuk babasıdır.

Mim_Kemal_Oke_kimdir_Ne_kitaplar_var_Kac_yasndasfasf

PELİN ÇİFT KİMDİR?

TRT 1 ekranlarında Pelin Çift ve Gündem Ötesi programında her çarşamba günü merak edilen tarihi ve gündeme dair konular masaya yatırılmaya devam ediyor. Programın sunucusu ve moderatörü olan Pelin Çift, diksiyonu ve sempatik sunuş tarzıyla izleyenleri ekrana kilitlemeye başarıyor.

Pelin Çift, 1978 yılında İzmir’de doğmuştur. Notre Dame de Sion Fransız Lisesini bitirdi. Sonra da İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Galatasaray Üniversitesi Gazetecilik Bölümünde “Özel Televizyonların Yapısal Özelliklerinin Haber Oluşumuna Etkilerini İnceleme” adlı Fransızca tez ile yüksek lisansını tamamladı. Görüleceği üzeri güzel sunucu Pelin Çiftin son derece parlak bir eğitim kariyeri vardır…..

1997 yılında NTV ekranlarında hava durumu sunuculuğu ile televizyonculuğa başladı. Daha sonra NTV haber sunuculuğuna terfi ederek 2 sene haber sundu. 2001 krizinde işten çıkarılınca işsiz kaldı ve yüksek lisansını tamamlamak üzere Galatasaray Üniversitesi’nde radyo televizyon gazeteciliği bölümünde okumaya başladı. Yüksek lisans biterken Paris’te Sorbonne Üniversitesi’ne kabul edildi, Tam Fransa’ya gidecekken Sky Türk kuruldu. Orada işe başladı. Pelin Çift NTV’den sonra sırasıyla 2003-2004 yılları arasında SkyTürk, 2004-2009 yılları arasında CNN Türk ve 2009 yılında HaberTürk kanallarında sunuculuk hayatına devam etti.

Son olarak HaberTürk kanalında Öteki Gündem adlı programın sunuculuğunu yaptı. 2014 yılına kadar HaberTürk kanalında Medya Kritik programını hazırlayıp sundu. 2013 yılının Ekim ayında Show TV’de 31 Aralık 2013 gecesine kadar yayınlanan “Bir Milyon Kimin?” adlı bilgi yarışmasında, yarışmanın jüri üyeleri Bülent Özveren, Okan Bayülgen ve Gülben Ergen olurken yarışmanın sunucusu Pelin Çift, Hakan Hatipoğlu ile birlikte sunuculuk görevi yaptı. 2015 yılında ocak ayından itibaren TRT 1’de Pelin Çift ile Gündem Ötesi programını sunmaktadır.

Fransızca ve İngilizce bilen Pelin Çift, 2009 yılında Okan Akbaş ile evlendi. Ömer (d.2012) adında bir oğlu vardır.

ÇALIŞTIĞI TV KANALLAR

1997-2001: NTV 2
003-2004: Skytürk
2004-2009: CNN Türk
2009-2014: Habertürk TV
2015- —— TRT 1

Mim Kemal Öke kimdir? ile ilgili etiketler mim kemal öke kimdir ne kitapları var kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.