Meteoroloji uyarmıştı! 3 şehri fırtına vurdu!

Meteoroloji 12 il için şiddetli fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı yapmıştı... O illerden Ankara, Kastamonu ve Aydın'da sağanak yağış ve rüzgar etkisini aralıklarla gösterdi... Kastamonu'da bir AVM'nin çatısı uçtu, Aydın'da hayat durdu, Ankara'da ise şimşekler geceyi aydınlattı...

Meteoroloji 12 il için şiddetli fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı yapmıştı... O illerden Ankara, Kastamonu ve Aydın'da sağanak yağış ve rüzgar etkisini aralıklarla gösterdi... Kastamonu'da bir AVM'nin çatısı uçtu, Aydın'da hayat durdu, Ankara'da ise şimşekler geceyi aydınlattı...

ankara23

EN ÇOK TOSYA'YI ETKİLEDİ

Tosya’da akşam saatlerinde etkisini arttıran ve zaman zaman hızı saatte 90 kilometreyi bulan fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtına nedeniyle Bahçelievler Mahallesi, Harsat Mahallesi’nde çok sayıda binanın çatısı uçtu. Yine çok sayıda araç, fırtınanın sürüklediği ya da kopardığı malzemelerden dolayı hasar gördü. Tosya Belediyesi İtfaiye ekipleri çatısı uçan ya da çöken evleri kontrol etti.

tosya

ALIŞVERİŞ MERKEZİNİN ÇATISI UÇTU

Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir alışveriş merkezinin çatısındaki kiremit ve tahtaların fırtına nedeniyle uçması sonucu karşı binanın 6. katında bulunan evin oturma odasına ve balkonundan içeri girdi. Fırtınada uçan kiremit ve tahta parçalarının girdiği dairenin duvarının çökmesi sonucu apartman girişinde park halinde bulunan otomobil ve motosikletler ağır hasar gördü.

tosya2

ELEKTRİKLER KESİLDİ

Saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle ilçe merkezindeki birçok mahallede ve köyler elektrik kesintileri meydana geldi. Şiddetli rüzgâr nedeniyle onlarca evin çatısı, kiremit ve güneş panelleri uçtu. Binaların çatısından uçan demir parçaları ise müstakil evlerin çatısına zarar verdi. Evleri zarar gören vatandaşlar, yağmurda çocuklarıyla birlikte sokağa çıkmak zorunda kaldı.

tosya4

YILDIRIM DÜŞEN AĞAÇ YANDI

Cumhuriyet Mahallesi’nde bir evin bahçesinde bulunan kavak ağacına yıldırım düştü. İtfaiye ekipleri yanan kavak ağacına müdahale ederek çevreye zarar vermeden söndürdü. Yaklaşık 15 dakika süren şiddeti yağmur ve dolu olayı sonrası ilçede evlerde ve merkez şehir içi yollarda hasar olayları meydana geldi. Tosya Kaymakamı Deniz Pişkin ve İlçe Belediye Başkanı Kazım Şahin evleri zarar gören vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

tosya3

AYDIN'DA YAĞMUR VE FIRTINA ETKİLİ OLDU

Aydın’da Ağustos ayında nadir görülen yağış sonrası adeta hayat durdu. Şehir merkezinde ağaçların devrilmesi sonucu onlarca araçta hasra meydana gelirken, yağmur sonrası Efeler ilçe merkezinin manzarası değişti.

aydAn3

Bardaktan boşalırcasına fırtına ile birlikte gerçekleşen yağış ciddi hasara neden olurken Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri yaklaşık 15 dakika içerisinde metre kareye 10 kilogramın üzerinde yağış düştüğünü belirterek, gecenin ilerleyen saatlerinde yine yağış beklendiğini vatandaşların da duyarlı ve tedbirli olmalarını istediler.

aydAn2

Meteorolojinin uyarıları doğrultusunda Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerince tedbir alındığı belirtilirken, ilçe merkezinde devrilen ağaçları kaldırma çalışamalrı devam ediyor.

ANKARA'DA ARAÇLAR ZOR ANLAR YAŞADI

Ankara'nın Mamak ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle araçlar yolda mahsur kaldı.
Ankara'nın Mamak ilçesine bağlı Lalahan bölgesinde akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış, yolları göle çevirdi. Yağışa trafikte yakalanan vatandaşlar yaklaşık 1,5 saat yolda kaldı. Aşırı yağışın neden olduğu seldolayısıyla yollar kapanırken, benzin istasyonları da zarar gördü. Yol kenarlarında dereyi andıran görüntüler oluştu. Yağmur sırasında ardı ardına çakan şimşekler ise başkent semalarını aydınlattı...

ankara

Meteoroloji uyarmıştı! 3 şehri fırtına vurdu! ile ilgili etiketler Kastamonu Ankara Aydın Fırtına Yağmur Yıldırım Meteoroloji şimşek
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.