Metehan Demir'den kritik uyarı: "Türkiye ateşin içine çekilmek isteniyor!"

SuperHaber yazarı Metehan Demir, ABD'nin Suriye savaş uçağını düşürmesi ve İran'ın füzeli operasyonuyla hareketlenen bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

SuperHaber yazarı Metehan Demir, ABD'nin Suriye savaş uçağını düşürmesi ve İran'ın füzeli operasyonuyla hareketlenen bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Habertürk'te Ece Üner'in sunduğu programa katılan Demir, "Bölgedeki gelişmeler Türkiye açısından çok çok tehlikeli. Türkiye'nin bu oyuna gelmemesi için azami özen gösterilmeli." uyarısında bulundu.

İşte Demir'in açıklamalarından satır başları:

Denklem giderek karamaşıklaşıyor. Aktörler tüm kartları açmaya başladılar. İran 10 gün önce Tahran'da meydana gelen saldırılara misillemede bulunacağını söylemişti. Ama 650 kilometre menzilli füzelerle bunu yapması farklı bir gücü olduğu mesajını vermesi anlamına geliyor.

TÜRKİYE'NİN ATEŞE ÇEKİLMESİ TEHLİKESİ

Fırat Kalkanı harekatı sonrası Türkiye'nin ateşin içine çekilmesiyle ilgili endişeli bir bekleyiş var. Son dönemde ABD'nin Rakka konusunda PYD'ye desteği tepki çekmişti. Burada PYD'nin etkinliğini artırılması amacıyla ABD ve Rusya'nın enteresan hamleleri gelebilir.

TÜRKİYE FARKLI HEDEFLER VERİLEREK OYUNA GETİRİLEBİLİR

Dünkü gelişme önemli. ABD ilk defa Suriye uçağı düşürdü. Burada da Türkiye farklı hedefler verilerek, tehlikeli bir pozisyona sokulabilir. Çok endişe verici. Bir süre sonra Türkiye'nin güvenliğini sağladığı bölgeyle ilgili farklı hamleler gelebilir. İran da devreye girdi. Rusya ile ABD arasında zaten bir çekişme varken, Trump'ın ABD Başkanı seçilmesinde Rusya parmağı iddialarıyla başlayan bir başka hesaplaşma da gerçekleşiyor.

PYD İLE ÖSO KARŞI KARŞIYA GETİRİLEBİLİR

Burada iştah kabartan hırsla saldırdıkları için Türkiye'nin büyük fedakarlıklarla oluşturduğu güvenlik bölgesinin hedef alınması büyük tehlike. Yine PYD ile ÖSO'nun karşı karşıya getirilmesi de ciddi bir tehdit; böyle bir durumda doğal olarak Türkiye de ÖSO'nun yanında olacaktır. Bölgedeki gelişmeler Türkiye açısından çok çok tehlikeli. Türkiye'nin bu oyuna gelmemesi için azami özen gösterilmeli.

Metehan Demir'den kritik uyarı: "Türkiye ateşin içine çekilmek isteniyor!" ile ilgili etiketler Metehan Demir Suriye Türkiye ABD Rusya PYD İran Ece Üner
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.