Metehan Demir'den çok çarpıcı Suriye değerlendirmesi...

SuperHaber yazarı Metehan Demir, ABD'nin Rakka'ya asker indirmesi ve Suriye'de PYD kontrolündeki bölgeden açılan ateşle bir askerimizin şehit edilmesiyle yaşanan gelişmeleri Habertürk canlı yayınında değerlendirdi.

Bugün sadece Rus değil ABD'li maslahatgüzarın da Dışişleri Bakanlığı'na çağırılması gerektiğini söyleyen Demir, "Bence ABD'li diplomatlar da çağırılmalı. Cumhuriyet tariihinde gördüğümüz en ciddi stratejik sinir harbi yaşanıyor " değerlendirmesini yaptı.

Metehan Demir, "Açıkça Amerikan dahli gerçekleşti Rakka'da. ABD bizzat bu işin içine girmiştir. Afrin'de de Rus güçlerinin görülmesi, Türkiye'nin PYD ile ilgili olmazsa olmaz şartlarının görmezden gelinmesi manasına geliyor. Türkiye'nin tezine tamamen aykırı atılmış bir adım. Tahmin ediyorum bunun diplomatik ve askeri karşılıkları olacaktır. Dün açılan ateşle Hatay'da bir askerimizin şehit edilmesine de baktığımızda Türkiye'nin nasıl bir sinir harbinin içine çekilmeye çalışıldığı ortada. O bölgeden bize ateş açılmasını da ayrı bir başlık olarak değerlendirmek lazım. Bu ABD askerinin Rakka'ya indirilmesinden çok daha ciddi mesajlar içeren bir hareket. Çok dikkatli olmak lazım. Bir kere daha, ne Rus ne de ABD'ye, kimseye güvenmememiz konusunu bu gelişmeler bize hatırlattı. Oysa ki o bölgenin DEAŞ'tan temizlenmesinde en büyük fedakarlığı Türkiye göstermişti. Türkiye'deki bunca toplantının ardından dünkü gelişmelerin ne anlama geldiğini Rus ve ABD'lilere sormak gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Metehan Demir'den çok çarpıcı Suriye değerlendirmesi... ile ilgili etiketler Metehan Demir Rusya ABD Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.