Mete Yarar kimdir? Mete Yarar son yazısı ne? Mete Yarar yazıları

Güvenlik uzmanı ve SuperHaber yazarı Mete Yarar son yazısı 'Olağanüstü YAŞ' başlığını taşıyor. Darbe girişiminin ardından yapılan YAŞ toplantısını değerlendiren Mete Yarar Mete Yarar son yazısıyla yine çok konuşulacak

SuperHaber yazarı Mete Yarar son yazısı 27 Temmuz 2016 tarihinde yayınlandı. Güvenlik uzmanı ve SuperHaber yazarı Mete Yarar 'Olağanüstü YAŞ' başlığını taşıyan son yazısında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yapılan olağanüstü YAŞ'ı değerlendirdi.

Son yazısına Kur’an-ı Kerim’in Bakara Suresi’nin 216’ncı ayetiyle başlayan Mete Yarar, olağanüstü YAŞ'ın TSK açısından bir hayıra vesile olduğu dile getiriyor ve şu değerlendirmeyi yapıyor;
"Kur’an-ı Kerim’de Bakara Suresi’nin 216’ncı ayetinde “Sizin hayır bildiklerinizde bazen şer, şer bildikleriniz bazen hayır vardır” der.

Evet Türkiye gerçekten şer gibi görünen günlerden geçiyor. Maalesef acı günlerden geçiyor. Şehitlerimiz, gazilerimiz var. Sırtımızdan vurulduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Devletin de adını koyduğuna göre, 'tabiri caizse' demeden olağanüstü günlerden geçiyoruz. 3 ay olarak ilan edilen Olağanüstü Hal dönemini yaşıyoruz. Ve bu dönemde bir olağanüstü Yüksek Askeri Şura (YAŞ) gerçekleştirildi.

Şunu açıkça dile getireyim, bu olağanüstü YAŞ’ta ilk defa Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) için yıllardan bu yana söylediğimiz ama çok da dinletemediğimiz bir hayır gerçekleşti.

Nasıl mı? Anlatalım…"

METE YARAR SON YAZI İÇİN TIKLAYIN

Mete Yarar kimdir?

Son dönemde yaşanan olayları yorumlayışı ve gündeme dair tespitleri ile adından sıkca sözettiren Mete Yarar kimdir? Mete Yara nerede yazıyor? Mete Yarar kitapları nelerdir? Gazeteci ve araştırmacı Mete Yarar hakkında merak ettiğiniz herşey haberimizde...

Mete Yarar nereli? Mete Yarar kimdir? İşte Mete Yarar biyografisi...

Mete Yarar nerede doğdu? 1967 yılında Samsun’da doğmuştur.
Mete Yarar nerede okudu? 1984 yılında Kara harp okulundan piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra 20 yıl boyunca silahlı kuvvetlerin çeşitli birimlerinde görev yaptı. En son görev yeri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan binbaşı rütbesinde iken 2004 yılında emekliliğine 1,5 yıl kala kendi isteğiyle ayrıldı.

100820162312286384002_3.jpg

Mete Yarar bordo bereli

Mete Yarar, TSK’da görev yaptığı zaman diliminde 10 yılı aşkın bir süre doğu ve güneydoğu’da hizmet etmiş, sınır ötesi operasyonlarda yer almıştır. En son bulunduğu görev de 2003'teki, Türk askerlerinin kafasına çuval geçirilen bölgedeki Kuzey Irak'tır. 2004'te ayrılır ayrılmaz dış ticaret yapmaya başladı.

Mete Yarar nede çalışıyor?

İlk şirketi Irak'la ilgiliydi. Daha sonra kurduğu kendi şirketinde ağırlıklı olarak Ortadoğu ülkelerinde risk analizleri hizmeti verdi. Bölgenin güvenliği, siyasi çalkantılar, savaş riski, iç karışıklarla ilgili analizler yaptı. 2004'ten beri özellikle Irak'ta şirket kuran ve o bölgede yatırım yapan neredeyse herkese hem uluslararası hem de ulusal şirketlere danışmanlık yaptı. Mete Yarar, özel sektörde lojistik, işletme ve basın-iletişim alanlarında danışmanlık yapmaktadır.

Mete Yarar nerede yazıyor?

Mete Yarar SuperHaber'de güvenlik uzmanı sıfatıyla köşe yazarlığı yapıyor. Mete Yarar bu günkü yazısını ve diğer yazılarını SuperHaber'de bulabilirsiniz.
Mete Yarar, evli olduğu eşinden boşanmıştır. Bir oğlu vardır.

Mete Yarar kitapları:
2015 - 60 Yıllık İttifakta Son Gün
Mete Yarar yazılarını SuperHaber'de yayınlamaktadır
Mete Yarar facebook hesabı da kullanmaktadır.

METE YARAR 15 TEMMUZ'UN PERDE ARKASINI ANLATIYOR

Mete Yarar kimdir? Mete Yarar son yazısı ne? Mete Yarar yazıları ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.