Memurlara OHAL engeli... Tatil paraları geri alınabilecek mi?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL’in ardından memurların ve bazı özel kurumlarda çalışanların izinlerinin iptal edilmesi nedeni ile tatil için tur ve otellere önceden ödeme yapan tüketicilerin paralarının nasıl geri alabileceği hakkında Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında izinleri iptal edilen kamu kurumları ve bazı özel kurumlarda çalışanların daha önceden yatırdıkları tatil paralarının geri alabilmeleri için tüketicilerin izlemeleri gereken yol ile ilgili açıklamada bulunan Tüketiciyi Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ali Rıza Berkit; “Ülkemiz zor günler geçiriyor ve tüketiciler de bu ortamda mağdur oluyor.

Son yıllarda turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar nedeni ile tatil paketlerindeki fiyat düşüşlerinden yararlanmak isteyen tüketiciler, tatil için daha önceden bağlantılar kurdu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hepimizin bildiği gibi ülkemizde OHAL ilan edildi.

OHAL nedeni ile de memurların izinleri kaldırıldı. Bu nedenle tatil için turlara ve otellere paralarını daha önceden yatıran insanlar paralarını alamadılar.

6502 sayılı tüketici yasasına göre hizmet alamıyorsa vatandaş parasını geri alması gerekiyor. Ayrıca kendiliğinden vaz geçmek gibi bir durum da söz konusu değil. Ülkedeki olağan üstü durumdan kaynaklı bir durum. Bu anlamda tüketicilerin tur veya otellere yatırdıkları paraları geri almaları gerekiyor. Bu konuda bir konsorsiyum yapılması lazım. Bir yandan turizm şirketleri de haklı.

Hem dış turizmde yaşanan sıkıntı, hem de böyle bir durum yaşanınca herkes ekonomik bir kriz içerisine girdi. Devlet umarız bununla ilgili ileriki günlerde bir tedbir alabilir. Bizim 6502 sayılı tüketici yasasına göre paraların bir an önce ödenmesi gerekir. Bu konu ilgili de izlenesi gereken süreç şu, ilgili firmaya bir uyarı yazısı yazıp, paranın geri iade edilmesinin talep edilmesi, uygulanmadığı taktirde yasal yollara baş vurulabilir. Bununla ilgili önce bir uyarı yazısı yazılmalı, buna ihtarname de diyebiliriz. Daha sonra da 3 bin 487 lirayı geçiyorsa tüketici mahkemesine, 3 bin 487 liranın altında ise Ticaret İl Müdürlüğündeki Hakem Heyetine başvurarak buradan karar çıkartılarak paranın geri alınması sağlanabilir. Tüketicilerimize gerekirse bu konu ile ilgili teknik destekte de bulunabiliriz” dedi. / Çanakkale Olay Gazetesi

Memurlara OHAL engeli... Tatil paraları geri alınabilecek mi? ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.