Aynı tornadan mı çıktılar! Mehmet Demirkol fark etti, biz bir adım ileri taşıyoruz... / ÖZEL HABER

Türkiye U17 Milli Takımı'nın Portekiz ile oynayacağı maçların kadrosu açıklandı. Listede yer alan bir detay ise şaşkınlık yarattı. Mehmet Demirkol'un sosyal medyadan tepki gösterdiği bu olayı SuperHaber olarak bir adım ileri taşıdık. Ve futbolcuların doğum tarihlerini araştırdık. Listede "hata" mı var, yoksa...

Türkiye U17 Milli Takımı'nın Portekiz ile oynayacağı hazırlık maçının kadrosu geçtiğimiz günlerde açıklandı. 20 futbolcunun yer aldığı listedeki detay görenleri hayrete düşürdü. Listede yer alan 8 futbolcunun doğum tarihleri '01.01.2001' olması dikkatlerden kaçmadı

Bu olay kısa zamanda da sosyal medyada gündem oldu. Fanatik yazarı Mehmet Demirkol da bu olaya sosyal medyada tepki gösterenler arasındaydı. Tecrübeli futbol yorumcusu Demirkol, sadece "?" yazarak listede yer alan ilginç olayı anlayamadığının üstünü çizdi.

SuperHaber editörleri, bu dikkat çeken olayın basit bir hatadan mı kaynaklandığı konusunda araştırma yaptı. Ancak sonuçlar şaşırtıcıydı, çünkü listede bir hata olmadığı, futbolcuların doğum tarihinin gerçekten 01.01.2001 olduğu ortaya çıktı.

U17 milli takımında yer alan söz konusu 8 futbolcu, UEFA ve kendi takımlarının resmi sitelerinde de 01.01.2001 doğumlu olarak yer alıyor. Yeni TFF'nin yayınladığı listede bir yanlışlık yok!

İşte o genç futbolcuların doğum tarihleri;

tff_u_17

tff_u17_2

TÜRKİYE'Yİ NİJER SEVİYESİNE Mİ DÜŞÜRDÜLER?

Ancak bu ilginç "tesadüf" geçtiğimiz günlerde yaşanan büyük bir skandalı akıllara getirdi. Nijer'in mili takım kadrosunda da benzer bir tablo yaşanmış ve İngiliz medya kuruluşu BBC konuyu haber yaparak tüm dünyaya duyurmuştu.

BBC, Nijer U17 Milli Takımı'nın 7 futbolcusunun doğum tarihinin aynı gün olduğuna dikkat çekerek, futbol camiasını sarsan bir habere imza atmıştı.

İngiliz BBC'ye konuşan Eski Amerika Futbol Federasyonu Başkanı Anthony Kojo Williams ise 26 futbolcunun yaşlarının olduğundan daha büyütüldüğünü iddia ederken bunu yapan tek ülkenin Nijer olmadığını açıklamıştı.

Milli takım kadrosunun açıklanmasının ardından benzer bir tablonun Türkiye'de de yaşanması, "Türkiye Futbol Federasyonu yeşil sahalarda Nijer ekolünü mü örnek alıyor?" sorusunu da beraberinde getirdi.

Aynı tornadan mı çıktılar! Mehmet Demirkol fark etti, biz bir adım ileri taşıyoruz... / ÖZEL HABER ile ilgili etiketler TFF Mehmet Demirkol u17 milli takım doğum tarihi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.