Mehmet Ali Aydınlar kimdir?

Fenerbahçe yeni forma sponsorunu bulurken, Aziz Yıldırım ve Mehmet Ali Aydınlar uzun zaman aradan sonra ilk kez yan yana geldiler. Fenerbahçe'nin yeni forma göğüs sponsoru Acıbadem Sağlık Grubu oldu. İkilinin daha önce seçim sürecinde birbirlerine söyledikleri sert sözler akıllarda kalırken, Aydınlar ve Yıldırım'ın yan yana gelmesi herkesi şaşırttı. Anlaşmayı internet sitesinden duyuran Sarı Lacivertliler "Sonuçta bu sponsorluk konusunda sorulacak “Neden ve Nasıl?” sorularının yanıtı tek bir kelimedir: O tek kelime Fenerbahçemiz’dir" dedi. Peki, Mehmet Ali Aydınlar kimdir? Fenerbahçe'nin yeni sponsoru kim oldu? Acıbadem Fenerbahçe'ye ne kadar ödeyecek? Detaylar haberimizde...

Mehmet Ali Aydınlar kimdir? Fenerbahçe yeni forma sponsorunu buldu. Resmi siteden yapılan açıklamada, "Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Fenerbahçemiz, çok fazla değeri bir araya getiren farklı bir yapıdır. Fenerbahçe hepimizin şampiyonluklardan, kupalardan fazla bu değerler için sevdiği tutkuyla bağlandığı bir olgudur. Rahmetli İslam Çupi üstadımızın kaleme aldığı gibi “Fenerbahçe’nin adı konulamayan büyüklüğü” bu değerlerden gelir" ifadelerine yer verildi. Peki, Mehmet Ali Aydınlar kimdir? Fenerbahçe'nin yeni sponsoru kim oldu? Acıbadem Fenerbahçe'ye ne kadar ödeyecek? Detaylar haberimizde...

mehmet_alA_aydAnlar_kAmdAr

MEHMET ALİ AYDINLAR KİMDİR?

Mehmet Ali Aydınlar, 24 Temmuz 1956 tarihinde Malatya'nın Arapgir ilçesinde doğdu. Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden fahri doktora unvanını aldı. 1981 yılında mali müşavir olarak iş hayatına başladı.

1 Kasım 1992 ara yerel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden İstanbul, Bahçelievler Belediye Başkanlığı'na aday oldu ancak kazanamadı. 1993 yılında Acıbadem Hastanesi'ni kurarak sağlık sektöründe faaliyet göstermeye başladı. 2007'de sponsor olduğu Fenerbahçe kadın voleybol takımını birçok başarıya ulaştırdı.

2010 yılında TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görüldü. Ali Şen (spor adamı) döneminde Fenerbahçe Spor Kulübü'nde Yönetim Kurulu üyeliği de yapan Aydınlar, Hasan Doğan ve Mahmut Özgener'in Futbol Federasyonu başkanlığı yaptığı 14 Şubat 2008 - 29 Haziran 2011 tarihleri arasında TFF Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldı.

Mehmet Ali Aydınlar, 29 Haziran 2011-31 Ocak 2012 tarihleri arasında Türkiye Futbol Federasyonu başkanı olarak görev yaptı. Aynı zamanda Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu üyesidir.

Evli olan Mehmet Ali Aydınlar'ın Kerem ve Zeynep adlarında iki çocuğu vardır.

Memleketi Arapgir'e bir Anadolu öğretmen lisesinin yapılmasını sağladı. Buraya 2008 yılında Kıbrıs'ta trafik kazasında kaybettiği oğlu Kerem Aydınlar'ın adını verdi.

aydinlar...1

ÖDÜLLERİ

1998 - Dünya Genç Girişimci İşadamı Yarışması’nda “Yönetimde Mükemmeliyet” ödülü

2006 - Ekonomist Dergisi'nin düzenlediği "Yılın İş İnsanı" anketinde "Yılın Erkek Girişimcisi” ödülü

2006 - Dünya Gazetesi ile İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından “Yılın İşletmecisi” seçildi

2007, 2009 ve 2010 yıllarında Sağlık Gönüllüleri Derneği tarafından "Sağlığa En Çok Gönüllü Katkıda Bulunan Kişi" ödülü

2008 - Hastane Dergisi tarafından “Sağlık Yönetimi Onur Ödülü

2010 - TMMB Üstün Hizmet Ödülü

2011 - Spora katkıları nedeniyle “Yılın Spor Adamı” ödülü

mehmet_ali_aydAnlar_kimdir

FENERBAHÇE YENİ SPONSORUNU BULDU

Konuya dair Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden bu açıklama yayınlandı:

Kulübümüz ile Acıbadem Sağlık Grubu arasında forma sponsorluğu anlaşması imzalandı. 2017-2018 sezonunda şampiyonluk hedefini sürdüren Fenerbahçe Futbol Takımımız, formasının üzerinde bugünden itibaren Acıbadem ismini taşıyacak.

İşbirliğinin duyurulması amacıyla Başkanımız Aziz Yıldırım ve Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar birer açıklama yayınladı.

Başkanımız Aziz Yıldırım yaptığı açıklamada; Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bu sponsorluk ile ilgili uzun süren görüşmeler yaptığını ve neticede değer itibariyle bugüne kadar yapılmış en iyi anlaşmalardan biri olduğunu ifade etti. Fenerbahçe’de görev bilincinin en üst düzeyde olduğunu, asıl olanın gönüllülük olmakla birlikte görev verildiğinde hiçbir Fenerbahçelinin görevden kaçmayacağını bu bağlamda değerlendirildiğinde Mehmet Ali Aydınlar’ın göreve davet edildiğinde kendisinin de bu görevden kaçmayarak Fenerbahçe’ye önemli bir görevi ifa ettiğine dikkat çekti.

Fenerbahçe’de yerine getirilmesi lazım gelen bir görev olduğunda söz konusu görevi hiç düşünmeden yerine getirmenin her Fenerbahçeli’nin ortak bilinci olduğunu belirten Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da duygularını ve görüşlerini şu açıklamayla dile getirdi:

“Acıbadem Sağlık Grubu ile ülkemizin en büyük camiası Fenerbahçe Spor Kulübü arasında bu sezon devre arasından itibaren başlamak üzere uzun yıllar sürmesini umduğumuz bir sponsorluk anlaşması imzaladık. Bugünden itibaren Fenerbahçe Futbol Takımı’nın göğüs sponsoru Acıbadem Sağlık Grubu olacak.

Hepimizin bildiği gibi Fenerbahçe, sadece takımların, sporcuların, teknik adamların şampiyonluklar için mücadele ettiği bir kulüp değildir. Aynı zamanda birlik beraberlik içinde ortak amaçlar için hareket eden büyük bir camiadır. Ortak sevdamız olan Fenerbahçemizi maddi anlamda güçlendirmek, rakipleri ile mücadelede güçlü olmasını sağlamak maddi imkanı olan her Fenerbahçelinin görevidir. Kulüplerin ekonomik sorunlar ile boğuştuğu bu ortamda bir Fenerbahçeli olarak kulübümüze maddi destek sağlamayı bir görev olarak telakki etmekteyim.

Ülkemizin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Fenerbahçemiz, çok fazla değeri bir araya getiren farklı bir yapıdır. Fenerbahçe hepimizin şampiyonluklardan, kupalardan fazla bu değerler için sevdiği tutkuyla bağlandığı bir olgudur. Rahmetli İslam Çupi üstadımızın kaleme aldığı gibi “Fenerbahçe’nin adı konulamayan büyüklüğü” bu değerlerden gelir.

Bu değerler içinde en çok önem verdiklerimizin başında da “görev bilinci” gelir.

Fenerbahçemiz söz konusu olduğunda, bu renklere gönül vermiş, diğerleri arasından sarı-lacivertli renkleri seçmiş herkesin çok iyi bildiği ve yaşamlarına yansıttığı özel bir durum yaşanır. Fenerbahçe bir görev verirse bu hiç tereddüt etmeden, düşünmeden yerine getirilir. Çünkü, hepimiz şunu gayet net biliriz. Bu renklere, bu armaya, bu formaya destek, her şeyden önce gelir. Sarı Lacivertli renkler çağırdığında bekletilmez.

Fenerbahçe Spor Kulübü üyesi olduğum ilk günden itibaren Fenerbahçe’ye her anlamda koşulsuz destek olmak konusundaki kararlılığımın bir parçası olarak, sponsorluk konusu gündeme geldiği anda şu sözü söyledik: “Fenerbahçe formasında yer almak, şahsımın temsil ettiği kurumumuzun tüm paydaşlarının göğsünü kabartır, gurur, onur verir.”

Sonuçta bu sponsorluk konusunda sorulacak “Neden ve Nasıl?” sorularının yanıtı tek bir kelimedir: O tek kelime Fenerbahçemiz’dir.

FENERBAHÇE FUTBOL A.Ş.

Mehmet Ali Aydınlar kimdir? ile ilgili etiketler Fenerbahçe Mehmet Ali Aydınlar kimdir acıbadem
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.