Erhan Çelik fark yarattı: Reyting tablosunda TRT 1 Ana Haber sürprizi!

TRT 1 Anahaber'deki dikkat çekici kıpırdanma reyting tablosuna da yansıdı. Erhan Çelik'li TRT 1 Ana Haber, reyting tablosununda bir çok iddialı özel kanalın üzerine çıkmış durumda.

Medyaradar'ın "Radar Operatörü", "Peki ne değişti?" sorusunu sorarak, TRT 1 Ana Haber'deki yükselişi şöyle değerlendirdi:

130120171611155280834_3.jpg

"Bu TRT için bir hayli yüksek reyting başarısı nasıl geldi?

Öncelikle başarı tartışmasız Erhan Çelik'e ait.. Bu hakkı teslim edelim.

Erhan Çelik özel kanalların anahaber bültenleriyle yarışa oldukça dezavantajlı giriyor üstelik..

4 büyük kanal 18.45 ya da 19.00 da başlarken TRT 19.30'da başlıyor..Yani geriden başlıyor yarışa..

Düşünsenize TRT'nin vereceği''Mecliste kavga'' haberi diğerlerinde çoktan tüketilmiş oluyor. TRT'de bir daha neden izlensin ki?

Erhan'ın bence reytingi daha yüksek olur ama yükselmesini engelleyen haber öncesinde verilen 3 kuşak reklam ve bıktırıcı tanıtımlar..''Git'' deniyor adeta haber seyircisine..

Reklam planlaması bu kadar zor mu yani?..Hadi diyelim reklam habere geliyor el mecbur..Eyvallah da o tanıtımlara mecbur musunuz peki.

Anahaber bülteni öncesi verilen ve renkli yaşam haberlerinden oluşan ''Habere Doğru '' bölümü akıllıca ve Erhan Çelik'in özel kanal tecrübesinin yansıması.

"Biz devletiz, çoook ciddiyiz'' saçmalığı bir kenara bırakılıp oyun kuralına göre oynanmış..İşte o bölüm sayesinde reklam ve tanıtımlarda kaçırılan seyirci geri dönüyor..

Haber akışı da oyunun kuralına göre..Efekti bol, özenle seçilmiş görüntüler ve uygun kısalıkta ses açmalarla yapılan haber paketleri profesyonelce.

E buna bir de Erhan Çelik'in popüler bir isim olmasını ekleyince reyting başarısı da geliyor..

Eğlence kanalları haber işini ya tamamen haber kanallarına bırakacak (TV 8 gibi) ya da geçmiş dönemde olduğu gibi ekran starı Anchormen'lere dönecek..Öyle de oluyor gibi..

Ahmet Hakan Kanal D'de Fatih Portakal FOX'ta TRT de de Erhan Çelik yarışacak.

Aman deyin TRT reyting de alsın reklam da..Belki kurtuluruz şu elektirik faturalarındaki TRT payından.."

Erhan Çelik fark yarattı: Reyting tablosunda TRT 1 Ana Haber sürprizi! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.