Katar sermayesi Türk futbol pazarına mı giriyor?

Süper Lig'in iddialı takımlarından biri olan Medipol Başakşehir ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Başakşehir takımının Katarlı bir şirkete satılacağı iddia edildi. Süper Lig’in yeni yayıncısı Katarlı beIN SPORTS dev bir adım daha atıyor, Başakşehir’i satın alıyor iddiasıyla birlikte vatandaşlar Medipol Başakşehir'in satılıp satılmayacağını araştırmaya başladı. Peki, Medipol Başakşehir satılacak mı? Katarlı firma Medipol Başakşehir'i satın alacak mı? Detaylar haberimizde...

PSG ve beIN Sports'un sahibi Nasser Al-Khelaifi, Türkiye yatırımlarına bir kulüp satın alarak devam etmek istiyor. Fanatik'in haberine göre Türkiye'den bir kulüp satın almak isteyen Nasser Al-Khelaifi, Başakşehir ile el sıkıştı. Aynı zamanda Süper Lig'in yeni yayıncısı Katarlı beIN SPORTS'un Başakşehir'i satın alacağı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Peki, Medipol Başakşehir satılacak mı? Katarlı firma Medipol Başakşehir'i satın alacak mı? Detaylar haberimizde...

basaksehir-kapak-1
Süper Lig’in yayın haklarını 5 yıllığına, yıllık 500 milyon Dolar+KDV vererek satın alan Katarlı beINSPORTS, büyük bir adım daha atıyor.

Fanatik'in haberine göre, Türkiye’nin yanı sıra aynı zamanda İngiltere, İspanya, Fransa ve Brezilya liglerini de yayınlayan kuruluşun Türkiye’de bir kulüp satın almak için uzun süredir arayışta olduğu ve Başakşehir ismi üzerinde uzlaşma sağlandığı öğrenildi. Bu uzlaşının ardından tarafların birçok detayı da görüştüğü ve el sıkıştığı da gelen haberler arasında. Beklenen açıklamanın ise ikinci yarı öncesinde, yani Ocak ayında yapılacağı belirtildi.

TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Yayıncı beINSPORTS’un sahibi Nasser Al-Khelaifi, aynı zamanda Fransa’nın ünlü ekibi PSG’nin de sahibi durumunda. Büyük bir son dakika aksiliği olmaz ve anlaşma kağıda dökülürse bu Katarlılar’ın ikinci kulüp satın alması olacak. Flaş gelişme Türk futbolu için ise bir ilk. Daha önce birçok şirket isim ortaklığına gitmişti ama yabancı bir satın alma hiç gerçekleşmemişti.

BAŞAKŞEHİR'DEN YALANLAMA

Son yıllarda ligde gösterdiği performansla dikkat çeken Medipol Başakşehir’in, yayıncı kuruluşun ve Paris Saint-Germain Kulübü’nün de sahibi olan Nasser Al-Khelaifi’ye satılacağı iddiaları gündeme geldi.
Konu ile ilgili İHA muhabirine konuşan Asbaşkan Mustafa Saral, Katarlı iş adamı ile bu konuda görüşme dahi yapılmadığını belirterek, “Kulübümüz anonim şirketi. Öyle bir görüşme olsa bildirim yaparak kamuoyu ile paylaşmak zorundayız zaten. Kesinlikle böyle bir satış söz konusu değil” dedi.

kizilay

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'DEN KIZILA'A BAĞIŞ

Medipol Başakşehir, Kızılay’ın ülke genelindeki insani yardım çalışmalarında kullanılmak üzere ‘İyilik Filosu’na 15 araç bağışladı. Başta kan bağışı olmak üzere Kızılay ile birçok yardım çalışmasını hayata geçiren Medipol Başakşehir Futbol Kulübü, bu desteğiyle adeta ‘İyilik Ligi’nin şampiyonu oldu. Türk Kızılayı; sadece afet dönemlerinde değil, yıl boyunca kan, afet müdahale, sağlık, sosyal yardım alanlarında sunduğu hizmetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak araçlardan oluşan ‘İyilik Filosu’ projesini hayata geçirmişti. 15 aracın teslim törenine Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, Genel Sekreteri Hüseyin Can ile Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan katıldı.

“EN BÜYÜK DESTEK MEDİPOL BAŞAKŞEHİR’DEN GELDİ”

Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, “Kızılayımız sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarıyor. Ülkemizin dört bir yanını iyilik ağı gibi saran şubelerimiz ve Genel Müdürlüğümüz ile insani yardım çalışmalarını sürdürürken ihtiyacımız olan araçlar için bir proje geliştirdik. ‘İyilik Filomuza’ en büyük destek Medipol Başakşehir Futbol Kulübümüzden geldi. Bu desteğin, tüm spor camiasına örnek olmasını dileyerek Başkanımız Göksel Gümüşdağ ve tüm Başakşehir camiasına ihtiyaç sahiplerin adına teşekkür ederiz” dedi.

“BUGÜN DE OLDUĞU GİBİ HER ZAMAN KIZILAY’IN YANINDAYIZ”

Medipol Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da bugün Kızılay’ın insani yardımda bir dünya markası olduğunu hatırlatarak, “Kızılayımıza, insani yardım çalışmalarında elimizden geldiğince destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün de olduğu gibi her zaman Medipol Başakşehir ailesi olarak Kızılay’ın yanındayız” diye konuştu.

Törende 3’ü İstanbul’da olmak üzere 15 Kızılay şubesine araçların anahtarları teslim edildi. Medipol Başakşehir Futbol Kulübü’nün ‘İyilik Filosu’na bağışladığı araçlar İstanbul’da Tuzla, İstiklal ve Başakşehir Kızılay Şubeleri ile ülke genelinde ise Aksaray, Samsun Canik, Gümüşhane, Bitlis, Sinop, Bursa Orhangazi, Kırıkkale, Trabzon, Kırklareli, Edirne, Iğdır ve Yozgat Kızılay Şubeleri tarafından insani yardım çalışmalarında kullanılacak.

bjk_mb

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR'İN SON LİG MAÇI

Medipol Başakşehir, Süper Lig'de 9. haftanın kapanış maçında deplasmanda Beşiktaş ile 1-1 berabere kalarak, rakibiyle arasındaki 2 puanlık farkı korudu.

Puanını 17'ye yükselten turuncu-lacivertliler, aynı puana sahip Göztepe, Teleset Mobilya Akhisarspor ve Kayserispor'un ardından averajla haftayı 5. sırada tamamladı.

Kerim Frei, eski takımına golünü attı
Medipol Başakşehir'de, Kerim Frei mücadelenin 65. dakikasında Elia'nın yerine oyuna dahil oldu.

Kerim, mücadelenin 89. dakikasında takımını öne geçiren golü attı.

Kerim Frei, ligde Fenerbahçe'den sonra Beşiktaş'a da gol atmayı başardı.

2013-2014 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan Kerim Frei, geçtiğimiz sezonun ortasında İngiliz ekibi Birmingham'a transfer olmuş, sezon sonunda da Medipol Başakşehir'in kadrosuna dahil edilmilşti.

q7ugur

EMRE'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Beşiktaş ile Medipol Başakşehir arasında oynanan mücadelenin 41. dakikasında Emre Belözoğlu, siyah-beyazlı takımın atağında maçın hakemi Mete Kalkavan aut kararı verecekken, hakemi uyararak kararın korner olarak değişmesini sağladı.

Adriano ile gelişen Beşiktaş atağında, Brezilyalı oyuncunun ceza sahası dışından çektiği şut, Emre Belözoğlu'na çarparak kornere gitti. Hakem Mete Kalkavan, autu işaret ederken, Emre eliyle korneri göstererek hakemi uyardı ve oyun Beşiktaş'ın kullandığı köşe vuruşuyla devam etti.

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.