Mazin Fukaha'nın ailesine izin verilmedi!

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki evinin önünde dün uğradığı suikast sonucu şehit olan Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha için Gazze'de düzenlenen cenaze törenine, Fukaha'nın ailesinin katılmasına izin vermedi.

Fukaha'nın Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kentinde bulunan ailesi, İsrail makamlarının Gazze'ye gitmelerine izin vermemesi nedeniyle cenaze törenini televizyondan izlemek zorunda kaldı.

Mazin Fukaha'nın annesi Hitam, oğlunu en son yıllar önce, İsrail'in Gazze'ye girişine izin verdiği zaman gördüğünü, şimdi ise gelininin yanında olamadığını söyledi.

Oğlunun her zaman kendilerini arayıp hal hatır sorduğunu aktaran Hitam, "Son zamanlarda Tubas'ı ve bizleri çok özlediğini söylüyordu. Bizden, Tubas'ta ilkbahar fotoğrafları çekmemizi istedi, ama fotoğrafları görmek nasip olmadı." dedi.

İsrail ordusunun kendilerini pek çok defa Fukaha'yı öldürmekle tehdit ettiğini dile getiren Hitam, "Bu tehditlerin sonuncusu 1,5 yıl önce İsrail güçleri evimizi basıp, oğlumun İsrail karşıtı faaliyetlerine son vermesini istedikleri zaman gerçekleşti." ifadesini kullandı.

Fukaha'nın babası Muhammed ise suikastten İsrail ordusunu sorumlu tutarak, "Oğlumu İsrail güçlerinin öldürdüğünden en ufak bir şüphemiz yok. İsmi öldürülecekler listesindeydi. İsrail güçleri, 'ya tuttuğu yolu terk eder ya da onu öldürürüz' diye bizi tehdit ediyordu." şeklinde konuştu.

Oğlunu kaybetmekten ve son yolculuğuna uğurlayamamaktan duyduğu üzüntüyü dile getiren Muhammed, "Gerçekten çok zor. Ona veda edemedik. Allah kendisine rahmet etsin." dedi.

İsrail ile 2011'de imzalanan esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha, dün Gazze'nin güneyindeki Tel el-Heva bölgesinde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından açılan ateş sonucu yaşamını yitirmişti.

Mazin Fukaha'nın ailesine izin verilmedi! ile ilgili etiketler cenaze Gazze mazin fukaha
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.