Manisa'da zehirleyen karavananın başında eğitimsiz kontrolör!

Manisa'da yemekten zehirlenme vakasının yaşandığı kışlada gıda kontrol görevlisi olan astsubayın, konusunda eğitimsiz olduğu ortaya çıktı.

Manisa’da bir askerin ölümüne ve 1049 askerin zehirlenmesine ilişkin soruşturmada; gıda kontrol görevlisi olan Astsubay Selçuk Temel tutuklandı, Ahmet Özorman ve Seçkin Özdemir ise serbest bırakıldı.

Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre, Manisa 1. Piyade Er Tugayı’nda kontrol görevlisi olan Astsubay Ahmet Özorman, Manisa Sulh Ceza Hakimliği’nde alınan ifadesinde, yemeğe ilişkin uzmanlığının ve eğitiminin olmadığını belirterek, “Bu konu ile ilgili uzmanlığımın olmaması ve kurs almamış olmam sebebiyle bu göreve daha evvel itirazda bulundum. Buna ilişkin 15 Kasım tarihli dilekçem mevcuttur. Ancak itirazım reddedildiği için bu görevi yapmaya devam ettim” dedi.

Mali işlerden sorumlu olduğunu kaydeden Özorman, yemeğin pişirilmesi aşamasına kadar sorumlu tutulduğunu belirterek, “Yemek pişirildikten sonra yemekten numune alınıp tarafımızca yemeğin tadına bakılır” bilgisini verdi.

Astsubay Temel ise kontrol heyeti üyesi olarak daha çok yemek firmasının sivil personelinin maaş alımı, kaçak çalışıp çalışmadığı ve açılan davalarla ilgili mahkemelere evrak yazmakla ilgilendiğini kaydetti. 22 Mayıs’ta sorumlu kontrolörün kendisi olduğunu kaydeden Temel, “Bu görevle ilgili itiraz edecektim ancak diğer arkadaşımızın itirazı yerinde görülmediği için vazgeçtim” diye ifade verdi.

Manisa'da zehirleyen karavananın başında eğitimsiz kontrolör! ile ilgili etiketler Manisa Zehirlenme asker kışla karavana
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.