Mahmutbey Gişeleri'nde fazla ücret şoku!

Mahmutbey gişelerde trafik yoğunluğuna çare olarak gişelerin yerine konulan serbest geçiş sisteminin hatalı çalışması sonucu, fazla ücret ödediklerini ve yapılan hatalı tahsilatın iadesinin alamadıklarını belirten sürücüler çözüm bekliyor.

İstanbul'da ilk olarak Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde (FSM) uygulanmaya başlayan serbest geçiş sistemi, trafik yoğunluğuna çözüm olarak birkaç hafta önce Mahmutbey gişelerde de devreye alındı. Ancak aradan geçen zamanda trafik yoğunluğuna çare olması beklenen sistem, alınan fazla ücretler nedeniyle sürücülerin adeta kâbusu haline geldi.

3 KAT FAZLA ÜCRET

Sistemin hatalı çalışması nedeniyle Mahmutbey gişeler - Avcılar gişeler arasında 2.75 TL olan geçiş ücretinin 9.75 olarak tahsil edildiğini belirten sürücüler, hatalı tahsil edilen ücretlerin iadesi konusunda da yetkililerden net bir cevap alamamaktan şikayetçi. Sistemin uygulandığı diğer noktalarda HGS ve OGS geçiş hakkı olmasına rağmen sistemsel sorunlar nedeniyle fazla tahsilat yapıldığında, araçların plaka kontrolünün yapılmasının ardından ücret iadesi gerçekleştiriliyor. Mahmutbey gişeler için de bu şekilde bir düzenlemenin yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu.

İLGİNÇ UYARILAR DİKKAT ÇEKİYOR

Gişeden geçiş sırasında tahsil edilen ücretin yazdığı tabelada ise alınan fazla ücretin sebebi olarak gösterilen ilginç uyarılar dikkat çekiyor. Uyarıların başında, 'U dönüşü’ ya da ‘giriş yok' geliyor. Otoyolda, yoğun trafik esnasında fiziken mümkün olmayan bu gerekçelerle kesilen cezalar sürücülerin tepkisine neden oluyor.

Mahmutbey Gişeleri'nde fazla ücret şoku! ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.