Leylâ İpekçi'nin yeni romanı "Dem Yüzü" raflarda!

Leyla İpekçi'nin merakla beklenen yeni romanı "Dem Yüzü" okurlarıyla buluştu.

Gazeteci-yazar Leyla İpekçi'nin merakla beklenen yeni romanı okurlarıyla buluştu.

"Dem Yüzü" isimli roman "h yayınları" etiketiyle kitabevlerindeki yerini aldı.

Leyla İpekçi, yeni romanında, kahramanı Arzu'nun, "ikilik"lerinden arınıp "bir"ine yolculuğunu kaleme alıyor.

Tanıtım Bülteninden...

Arzu, kocasıyla birlikte yaşadığı Üsküdar’dan Türkiye’ye, dünyaya açılan bir eksende hem gündelik hayatın akışını, hem iç dünyasının gidişatını kökünden değiştirecek zorlu bir yolculuğa talip olmuştur. Hiç ummadığı bir anda karşısına çıkan ‘Bir’idir ona ayna tutan.

Kendindeki ‘İki’liklerin ötesini görmeye çalışan Arzu, bir süre sonra içinde yaşadığı her şeyin etrafında da tezahürleri olduğunu keşfedecektir.

Darbeler, ölümler, iftiralar, yeniden dirilişler... Hayat ne içerde ne dışarıda bundan sonra eskisi gibi olmayacaktır.

Leylâ İpekçi yeni romanında Niyâzî-i Mısrî'nin izinde şekillenen bir aşk ve irfan yolculuğunu kaleme alıyor.

Kâmil insanı Dem Yüzü'nde seyretmek isteyenlere ve bugünün Mısrî'lerine talip olanlara... Ağla diyor Bir. Otur ağla. Daha yeni dinmişti gözümün yaşı. Peki ağlayayım tabii. Gurbetteyiz nasılsa, her vakit ağlayabilirim, ne zaman isterseniz. Yeryüzünün bütün terk edilişlerini toplamışım. Özlemim içeriye akıyor. Eşyanın yüzüne bakıyorum. Bir’in sesine dönüşüyor eşyanın sesi..

Leyla İpekçi kimdir?

Gazeteci Abdi İpekçi'nin yeğeni olan Leyla İpekçi, Saint Michel Fransız Lisesi'ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü tamamlamıştır. 1999 haziran ayında yönetmen Semih Kaplanoğlu ile evlenmiştir.

1985-86'da Kadınca (Gelişim yayınları), 1988'de Dönemli Yayıncılık, 1989-90'da Adam (Güneş Yayınları) aylık dergilerinde, 1991'de Aktüel, 1992'de Tempo haftalık dergilerinde muhabirlik yapmıştır. 1993'te Rapsodi dergisinde yazı işleri müdürlüğü, 1994-95'te Aktüel dergisinde editörlük ve 1995'te Esqurie dergisinde genel yayın yönetmenliği görevlerinde bulunmuştur.

1995'te Yeni Yüzyıl, 1996'da Hürriyet gazetelerinde pazar söyleşileri yapmıştır. Yazı işleri müdürlüğü yaptığı Gazetepazar'da yazılar da yayımlamıştır. 2006 yılı başlarına kadar Radikal gazetesi için yazılar kaleme alan İpekçi, daha sonra 2,5 yıl kadar Zaman gazetesinde köşe yazarlığı yapmış, ardından Haziran 2008'de Taraf gazetesine transfer olmuştur. Taraf'ta 3 yıl kadar Saatler adlı köşesinde yazılarını sürdüren yazar, Temmuz 2011'den itibaren köşe yazılarını tekrar Zaman gazetesi için kaleme almaya başlamıştır.

2013 yılının sonunda Zaman gazetesinden ayrıldıktan sonra Yeni Şafak'ta köşe yazarlığına devam etmektedir.

- Eserleri

Maya
Sinan'ın Mayası
İlk Kötülük
Ateş ve Bahçe
Başkası Olduğun Yer
Şölen Sofrası / Kadın-Erkek İlişkilerine ve Benliğe Dair Denemeler
Bir Sevgili Gibi Yaşamak / Savaş, Kimlik ve Vicdana Dair
Gecenin İkinci Rüyası
5 Vakit İstanbul
Şehrim Aşk

Leylâ İpekçi'nin yeni romanı "Dem Yüzü" raflarda! ile ilgili etiketler leyla ipekçi dem yüzü
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.