Kuzey Kore'den flaş karar! Guam'ı vurma planını erteledi...

Kuzey Kore devlet haber ajansı, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un, Guam'ı vurma planı için harekete geçmeden önce ABD'nin faaliyetlerini bir süre daha izleme kararı aldığını açıkladı...

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Guam adasına 'füze fırlatma' kararını erteledi.

Kuzey Kore devlet haber ajansı KCNA'nın aktardığına göre Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, harekete geçmeden önce ABD'nin faaliyetlerini bir süre daha izleme kararı aldı.

Haberde Kim Jong-un'un, ordunun komuta yapısını incelediği ve Guam yakınlarına füze fırlatma planlarını gözden geçirdiğinin altı çizildi.

'ÖNEMLİ KARARLAR ALMAKTA TEREDDÜT ETMEYİZ'

Kim Jong-un'un, "Amerikalılar Kore yarımadası ve çevresindeki tehlikeli eylemleriyle ilgili ısrarlarını sürdürür ve bizim ihtiyatlı tavrımızı zorlarsa, daha önce açıklamış olduğumuz gibi önemli kararlar almakta tereddüt etmeyiz" dediği belirtilirken Kuzey Kore lideri, "ABD küstah provokasyonlarını ve tek taraflı taleplerini hemen durdurmalı" şeklindeki açıklamalarına yer verildi.

kuzey_kore_fuIze

Kuzey Kore Ordu Sözcüsü geçen hafta yaptığı açıklamada, ABD üssünün bulunduğu Guam adasına saldırı hazırlıklarını Ağustos ayı ortasına kadar tamamlayacaklarını açıklamıştı.

General Kim Rak Gyom, açıklamasında, "Kore Halk Ordusu tarafından ateşlenecek Hwasong-12 roketleri, Japonya'nın Shimane, Hiroşima ve Koichi Japonya'nın bulunduğu bölgelerin üstünden geçerek Guam'dan 30 ila 40 km uzaklıktaki suları vuracak" demişti.

Kuzey Kore'den flaş karar! Guam'ı vurma planını erteledi... ile ilgili etiketler Kuzey Kore Kim Jong-un ABD guam
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.