Kurban öncesi flaş karar! Düve kesimi yasaklandı...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, düve kesimine yasak getirildiğini ve kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, düve kesimine yasak getirildiğini ve kurbanlık olarak sevkine izin verilmeyeceğini açıkladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında "Dişi düve kesimine yasak getirdik, kurbanlık olarak kesimine izin verilmeyecek" dedi.

DÜVE NEDİR?

İnek yavrusunun dogumundan 6 aydan sonra, kendisinin gebe kalmasına kadar evrede olan dişi sığıra düve denir.

Damızlık düve; 12 aydan doğurana kadar olan dişi sığırdır. Damızlık döneminde yetersiz beslenmesi ya da aşırı beslenmesi sonraki dönemde süt ve döl verimlerini olumsuz etkilemektedir.

Düveler 750-850 gr/gün canlı ağırlık artış sağlayacak şekilde beslenmelidirler. Düveler 14-15 aylık olduklarında tohumlanabilirler. Tohumlama anında düvelerin 350-360 kg civarında olması gerekmektedir.

Damızlık düvenin en büyük avantajı ise süt verimini arttırmasıdır. Düveler aynı zamanda asla cılız ve bakımsız olmazlar, çünkü kır ortamında yetiştirildiği için doğal ortamın vermiş olduğu vitaminsel besinler, düvelerin süt oranlarını yüzde yüze çıkarır.

Ayrıca damızlık gebe düve vitamin olarak direk süt oranını arttırarak, göğüs bölgelerine her hangi bir zarar vermeden en yüksek süt verimini sağlamaya yöneliktir.

Kurban öncesi flaş karar! Düve kesimi yasaklandı... ile ilgili etiketler Faruk Çelik Kurban düve
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.