Tatilciler merakla bekliyor! Bayramda hava durumu nasıl olacak?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşın merak ettiği konulardan biri de bayramda hava durumunun nasıl olacağı. 10 günlük Kurban Bayramı tatilini çoğunlukla dışarda geçirecek olanlar tatilde sürprizle karşılaşmamak için önceden önlemini almak istiyor. Sağanak yağışı uyarılarının çok olduğu bu günlerde tatilciler Kurban bayramında hava nasıl olacak? Bayramda hava durumu nasıl olacak? İşte bu soruların cevabı haberimizde...

Sağanak yağışların sık rastlandığı bu günlerde vatandaşlar 10 gün sürecek Kurban Bayramı tatilinde hava durumu nasıl olacak? Sorusunu sormaya başladı. Tatilini ailesiyle birlikte geçirecekler bayramda yağmur yağıp yağmayacağını merak ediyor. Planlarının suya düşmemesi için önceden hazırlık yapan vatandaşlar meteorolojiden açıklanacak haberleri merakla bekliyor. Peki 2017 Kurban bayramı'nda hava nasıl olacak? Bayramda hava durumu nasıl olacak? 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde yağmur yağacak mı? İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İşte detaylar...

resized_2f9f4-443bddb2yagislihava

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre yarın Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Karadeniz Bölgesi ile İç Anadolu'nun kuzeybatısının aralıklı, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık hava durumuyla geçeceği tahmin ediliyor.

Yurdun perşembe günü kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Akdeniz ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği ön görülüyor.

Serin ve yağışlı sistemin cuma günü kuzeydoğuya doğru hareket ederek etkisini kaybetmesi ve hava sıcaklıklarının tekrar artması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in aralıklı sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KURBAN BAYRAMI'NDA HAVA NASIL OLACAK?

Meteorolojiden alınan bilgilere göre bayramın ilk günlerinde hava sıcaklığının yurdun doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği beklenmektedir. Bayramın ilk günlerinde yağışın yurt genelinde mevsim normalleri civarında gerçekleşeceği öngörülmektedir.

Bayramın son gününde ise hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği bekleniyor. Yağışın da bayramın ilk günlerinde olduğu gibi mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor.

BAKAN EROĞLU AÇIKLADI

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Kurban Bayramı süresince ülke genelinde yağış beklenmediğini, hava sıcaklıklarının ise mevsim normalleri civarında seyredeceğini belirtti.

Eroğlu, "30 Ağustos Çarşamba günü ve arefe günü azalan hava sıcaklıklarının bayramın ilk gününden itibaren batı kesimlerden başlayarak tekrar artacağını ve ülke genelinde bayram süresince mevsim normalleri civarında seyredeceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan meteorolojik tahmin ve uyarıların takip edilmesi can ve mal emniyeti açısından önem arz ediyor" diye konuştu.

BAYRAMDA İSTANBUL VE ANKARA'DA HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Hava tahmini yapan bazı kuruluşların verdiği bilgiye göre bayramda İstanbul ve Ankara'da hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyredeceği öngörülüyor. Bayramda İstanbul'da en yüksek sıcaklık ortalamasının 30 ila 35 derece, en düşük sıcaklığın ise 22 ila 24 derece arasında seyredeceği; Ankara'da ise en yüksek sıcaklık 29 ila 36 derece, en düşük sıcaklığın ise 14 ila 20 derece arasında değişkenlik göstereceği öngörülüyor.

fft99_mf8659656

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan hava durumu tahmin raporuna göre;

İstanbul’da bugün parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Yağışların İstanbul ve çevresinde kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtti.

AKOM tarafından, İstanbul’daki hava sıcaklıklarına ilişkin gelen yeni bilgilere göre; Trakya’da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur şeklinde etkili olan yağışın ilerleyen saatlerde İstanbul ili geneline yayılması ve akşam saatlerine kadar da aralıklarla etkili olması tahmin ediliyor. 2 İstanbul ili genelinde gök gürültülü sağanak yağmurun yeniden kuvvetlenmesi ve özellikle Anadolu yakasında daha etkili olması bekleniyor.

BAYRAM NE ZAMAN?

31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe

1 Eylül 2017 - Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün

2 Eylül 2017 - Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün

3 Eylül 2017 - Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün

4 Eylül 2017 - Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

Tatilciler merakla bekliyor! Bayramda hava durumu nasıl olacak? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı hava durumu bayram tatil İstanbul nasıl olacak? 2017
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.