Kültür tarafı: Londra kitap fuarı başladı!

Tüm dünyadan yayıncıların, yazar ajanslarının, çevirmenlerin, yazarların bir araya geldiği en önemli fuarların başında geliyor Londra Kitap Fuarı. Telif anlaşmaları, yeni işbirlikleri, çeviri edebiyata dair önemli buluşmaların yapıldığı fuara ülkemizden de çok sayıda yayıncı katılıyor bu sene. Üç günlük maratonun sonunda ülkeye hangi güzel haberlerle döneceklerini merakla bekliyorum.

ESKİ KARIM UZAYA GİDİYOR RAFLARDA!

Mütevazı Bir İntikam ve Hep Lunapark adlı romanlarıyla büyük ilgi çeken Bahadır Cüneyt Yalçın, yakından takip ettiğim, mizahi dilini takdir ettiğim genç nesil yazarlardan. OT, Penguen gibi dergilerden bizlere sesleniyordu son dönemde. Yalçın, Mart ayında yeni romanıyla okurlarla buluşuyor: Eski Karım Uzaya Gidiyor! Romanın arka kapağında ilginç sorular var: Uzaydan gelen varlıkların istiladan başka bir amacı olabilir mi? Mülteci mi, dünyayı anlayamayan insan mı daha yabancıdır? Bir ampulü değiştirmek için kaç kişi gerekir? Parmak çocuk nasıl oynar düğünlerde? Eski Karım Uzaya Gidiyor’un başrollerine gelince: Şener devrik bir komedyen.Eski karısı Hale ikinci çocuklarına hamileyken Fransız bir astronota âşık olmuş.Tirineş gezegeninden gelen, ev arkadaşı Zvay-E’nin başı belada. Rögar kapağı açık, paslı bıçak pusuda. Tam bu sırada, çok zengin bir kabzımal sürpriz teklifiyle çıkageliyor. Gerisi romanda, sürprizler bitmiyor, arka kapakta da söylendiği gibi her satırı icat kıyamet, her cümlesi havai fişek! Roman edebiyat dünyamız için yeni bir okuma deneyimi vaat ediyor

2

30’DAN FAZLA DİL, MİLYONLARCA OKUR

Jodi Picoult tüm dünyada en çok okunan yazarların başında geliyor, empati kraliçesi olarak adlandırılması sürpriz değil. Her romanında yakıcı konuları ustalıkla işliyor, sürpriz sonlarla okurları şaşırtıyor, düşündürüyor. Türkiye’de de geniş bir okur kitlesine sahip olan yazarı Kız Kardeşim İçin, Cam Çocuk, Yapboz gibi romanlardan hatırlayacaksınız. Picoult bu kez Ayrılık Vakti ile okurların karşısında. Hayata her şeye rağmen devam etmenin unutulmaz romanı deniliyor Ayrılık Vakti için. Bir annenin korkutucu sevgisi. Bir kızın yakıcı gerçeği arayışı.Gizli kalması mümkün olmayacak sırlarla örülü, parapsikolojik bir roman Ayrılık Vakti. Amazon listelerinde aylarca bir numarada kalan Ayrılık Vakti yazarın en sarsıcı romanı olarak değerlendiriliyor. İnsana, ilişkilere, kaybetmeye ve yeniden kavuşmaya dair önemli romanı taze konular arayan tüm okurlara tavsiye ediyorum.

1

ÇINAR YAYINLARI İKİ USTA EDİTÖRE EMANET

Derviş Şentekin edebiyatı, duruşu, kitap dünyasına yaptığı katkılar ile çok önemli bir isim, sektörün her emekçisi tarafından da çok sevilir, çok saygı duyulur. Burcu Aktaş da yine yıllardır sektörün kalbinde olan, yazıları ve röportajları, yazdığı kitaplarla önemli bir isim. Çınar Yayınları’nın başına geçen bu ikili, ardı ardına önemli projelere imza atmaya başladı. Çınar Yayınları’nı yakından takip etmekte fayda var, özellikle de bu dönemde. Büyük sürprizlerin bizi beklediğini ilk ağızdan öğrendim!

4

MONA KİTAP’TAN GÜZEL BİR HABER

Nâr-ı Aşk ve Yanağımda Soğuk Bir Buse gibi romanlarıyla, çok sayıda okura ulaşan Mine Sultan Ünver, yeni romanında bizi Avcı Sultan Mehmet dönemine götürüyor. Itrî hakkında yazılmış ilk kitap olma özelliğini taşıyan Sesin Efendisi: Itrî, Klasik Türk müziğinin en büyük dehalarından Itrî’nin bir sanatçı ve insan olarak portresini çiziyor. Kendi değerlerimizi tanıma ve anlama konusunda zaaflarımız var, bu tarz kitaplar en çok da bilmediğimiz değerleri bize anlattığı için önemli.

3

JULES VERNE’DEN SOLUK SOLUĞA BİR YOLCULUK DAHA!

Jules Verne’in Olağanüstü Yolculuklar serisi hız kesmeden devam ediyor! Jules Verne’in okuyucusunu, Odessa’dan Kırım’a, Azak Denizinden Kafkasya’ya, Tuna Deltasından Trabzon’a kadar geniş bir coğrafyada yolculuğa davet ettiği eseri İnatçı Keraban Alfa Yayınları etiketini taşıyor. Bu kitapla inatçı bir adamın türlü maceralarına ortak olacaksınız.

5

YALNIZLIK KİME BENZERİ YANITI BU ROMANDA

Yalnızlık Kime Benzer, Semih Gümüş’ün ikinci romanı. Yazar bu kez, farklı, yazınsal bir eyleme girişmiş. Romanın adsız kahramanı, bir odaya kapanmış, biten bir aşkın peşinde düşünsel bir yolculuğa çıkıyor. Bireysel sorunların, geride kalmış aşkın bıraktığı acıların anılarına edebiyat düşüncesi eşlik ediyor.Düşsel yolculuğuna yalnızlığını paylaşacağı yazarları, Beckett’ı, Paz’ı, Musil’i, Bernhard’ı konuk ediyor. Kendine yakın bulduğu roman kahramanlarıyla buluşuyor. Bütün bu yazarların ve kurmaca kişilerin izinde kendi yaşamına ait işaretler arıyor.

Diğer Yazıları