'Söndür Şu Sigarayı' adlı kitap Mona Kitap etiketiyle okuyucularla buluşuyor

Televizyoncu ve ICF PCC ünvanlı profesyonel koç olan Yeliz Pulat 7 seansta sigaradan kurtulmanın yollarını yazdı.

Yeliz Pulat, uzun yıllar boyunca bir sigara tiryakisiydi. Ancak yaşadığı öksürük nöbetleri ve bir belgesel çekimi için gittiği Kırgızistan’da tanıştığı bir bilge adam, onu kendini sorgulamaya itti. Sarsıldı, kırıldı, çatırdadı ama bu bağımlılığı yenmeyi başardı. Sigarayı bırakma sürecinde kendi yaşadıklarını; Kuantum, nefes ve koçluk bilgisiyle birleştirip, yedi farklı seans haline getirdi. Şimdi herkesin faydalanması için Söndür Şu Sigarayı kitabını yazdı. Pulat’ın esprili ve samimi diliyle, bir solukta okunan kitap, kişisel şifa alanında yazılmış eserler içinde farklı ve özgün içeriğiyle dikkat çekiyor.

“Hayal et! Sigaradan kurtulmuş olsaydın nasıl biri olurdun?”

Pulat, kitabında sigara konusunda hepimizin ağzına dolanmış yalanları, tek tek deşifre ederek başladığı mücadelesinde, okura farklı bir bakış açısı getiriyor. Mesela, çoğu tiryakinin diline dolanmış, “Sigara içmezsem odaklanamam!” cümlesini alıp, örnekleriyle inceledikten sonra aslında sigara içen birinin odaklanma problemi yaşayacağını anlatıyor.

161120161908319097139_3.jpg

Kitapta yer alan ve okurun dolduracağı anketler, yapacağı alıştırmalar ve nefes teknikleri de, 7 SEANS içinde bu bağımlılıktan kurtulmaya yardımcı oluyor.

“Sigara satıcıları seni zehirleyebilmek için kelimelerin gücünü büyük ustalıkla kullanıyor. Bu oyunu fark et ve şu anda değiştir!”

“Sigaradan kurtulmayı isteyip, gerçekten hiç denememiş olduğumu fark ediyorum şimdilerde. Kurtulmaya çalıştığımı söylerken bile, duman içerisinde oturmuş, öylece kaderini bekleyen bir zavallıymışım sadece.

Birileri bana sigaradan kurtulmanın zor olduğunu söylüyordu, inanıyordum, içmeye devam ediyordum. Sonra bir başkası gelip, kilo alabileceğimi söylüyordu, ona da inanıyordum, bir tane daha yakıyordum. Her söylenenin peşinden gidiyor, gittikçe de bu karanlık kuyuda daha derine düşüyordum.

Sayısız denemenin ardından bir gün kendime doğru soruyu sormayı akıl ettim. Bu soruyla kendimi baştan sona yenilemem gerekti çünkü beni sigaraya bağlayan öyle çok inanç vardı ki... Yıllar boyunca hem ben hem de başkaları bu inançları beslemiş, içimde çınar ağacı kadar güçlü kökler salmasına neden olmuştu. Hatta kurtulma denemelerim bile...

Neyse ki benimkisi senaristin mutlu son yazdığı bir filmdi.

Finalinde kurtuldum.”

161120161907459098357_3.jpg

Yeliz Pulat Kimdir?

1977 doğumlu Yeliz Pulat, Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde okumuştur. 1997 yılında adım attığı televizyon dünyasında, ulusal kanallarda 17 yıl boyunca haber spikerliği, sunuculuk ve yapımcılık görevlerinde bulunmuştur. Televizyon kariyerinin yanı sıra tiyatro sahnesinde de pek çok farklı oyunla yer almıştır.

Yeliz Pulat, ICF’den akredite ve 1000 saatten fazla koçluk deneyimine sahip PCC unvanlı profesyonel koç, koç eğitmeni, NLP uzmanı, televizyoncu, etkili sunum-beden dili eğitmeni ve yazardır. Bireysel ve kurumsal koçluk hizmetlerinin yanısıra ID Coaching International Avrupa Koordinatörlüğü ve İsviçre Ofisi kuruculuğu ve eğitmenliği görevini de sürdürmektedir.

Halen kariyerine profesyonel koç olarak devam etmektedir.

İlk kez TÜYAP Kitap Fuarı'nda Tanıltı

TÜYAP Kitap Fuarı geçtiğimiz günlerde 35.kez kapılarını açtı. İstanbul’da düzenlenen fuar sayesinde kitapseverler şölen tadında günler geçiriyor. Okuyucuların yeni basılan eserler ile buluştukları fuarın ilgi gören kitaplarından biri de kişisel şifa alanında yazılmış ve Mona Kitap etiketiyle satışa sunulan “Söndür Şu Sigarayı” Kitabın yazarı Yeliz Pulat, 7 seansta sigaradan kurtulmanın yollarını anlatıyor.

Yeliz Pulat, aslında bir televizyoncu. Uzun yıllar boyu farklı kanallardaki programlarla izleyici ile buluştu. 2013 yılından bu yana da ICF’in PCC ünvanlı yaşam koçlarından biri olarak hizmet veriyor. İlk kitabı “Söndür Şu Sigarayı” ise Yeliz Pulat’ın kendi sigarayı bırakma hikayesinden yola çıkılarak yazılmış.

Okuyucularına kilo almadan sigaradan kurtulmanın yollarını da anlatan Yeliz Pulat, superhaber.com’e kitabı ve sigaradan kurtulmanın yolları hakkında özel açıklamalarda bulundu.

161120161912529098227_3.jpg

“Sigara toplumumuzun en önemli sorunlarından biri. Tüm dünyadaki sigara kullanma oranlarına baktığımızda, ne yazık ki, Türkiye’yi üst sıralarda görüyoruz. Üstelik sigaraya başlama yaşı da korkutucu derecede küçülmüş durumda. Neyse ki son yıllarda, öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konudaki hassasiyetiyle çıkan yapılan çalışmalar çok umut verici. Ben de uzun yıllar boyunca bir sigara tiryakisiydim. Pek çok kez bırakmayı denedim ama başarılı olamadım. Ne zaman ki koçluk yöntemlerimi kendim için kullandım, işte o zaman sigara ile bütün bağım kesildi. Ardından sigara kullanan müşterilerim ile de başarılı çalışmalar yaptık. Bu başarılı yöntemlerden herkesin faydalanabilmesi için de bu kitabı yazdım.

Kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim bize çok önemli bir soru sorar; “ Hala akletmeyecek misiniz?” Hiç şüphesiz ki bu sorunun altında derin anlamlar vardır. Bu soruya, sigara sorunu ile baktığımızda aslında hepimiz çatırdar, kırılır ve değişiriz. Sigara üreticileri bizleri derin hipnozlarla kandırıyorlar. Örneğin, bizi sigarayı bırakırsak kilo alacağımıza inandırıyorlar. Ben de diyorum ki, sigaradan kurtulduğumdan kilodan da kurtuldum. Bütün sır, bu yalanları gün ışığına çıkarmakta ve varsayımları baş aşağı çevirmekte yatıyor. Kitapta yaptığımız da tam olarak bu. Sigaraya dair bu yanlış inanışlar değiştiğinde, kurtulmak sorun olmuyor. Yoksunluk çekmiyorsunuz, tam tersine, sigaradan kurtulduğunuz için kendinizle gurur duyuyorsunuz. Bir daha da sigaraya başlama ihtimaliniz hiç kalmıyor.

Kitaba başlarken okuyuculara 3 önemli ekipman veriyorum. Bunlar nefes, niyet ve su. Nefes ruh’tur. Rabbim, bize ruhumuzu üfledi. Bu ruhu sigara ile kirlettiğimizi düşündüğümüzde bile bir daha sigara içmemek için en önemli sebebi görebiliyoruz. Niyet, doğum’dur. Her şey niyet etmekle başlar. İnsanlar niyet ile rızıklandırılır. Su ise yaşamaktır. Gel gör ki, canın sigara istediğinde git bir bardak su iç, demiyorum kimseye. Sigaranın yerine su bile konulmaz, yerine bir şey koyarsan sigaradan kurtulunmaz. Bizler su’dan yaratıldık. Su gibi de yaşamalıyız, bu konulara değiniyorum. Bu 3 ekipmanı iyi kavrayan insan için bu dünyada sıkıntı yoktur, hele ki sigara.. “

'Söndür Şu Sigarayı' adlı kitap Mona Kitap etiketiyle okuyucularla buluşuyor ile ilgili etiketler yeliz pulat sigarai kurtulma yolları
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.