BİKSAD Sanat Atölyesi yeni döneme hazır

Hattat Hüseyin Kutlu’dan icazetli “gelenekli sanatlar” ustaları ve alanında yetkin sanatkârlar, BİKSAD (Bilim Kültür ve Sanat Derneği) çatısı altında hem üretime hem eğitime devam ediyor. Hüsn-i Hat’dan minyatüre, klasik kemençeden Osmanlı Türkçesine kadar gelenekli sanatların her kolundan, uzman ve seçkin bir ekip yeni eğitim dönemi için hummalı hazırlıklarını sürdürüyor.

Her yıl BİKSAD çatısı altında Hattat Hüseyin Kutlu önderliğinde verilen gelenekli sanat eğitimleri çerçevesinde hat sanatı eğitiminde Hüseyin Kutlu, Erol Dönmez, tanbur dersinde Özer Özel, kanun ustası Reha Sağbaş, neyzen Ahmed Şahin ve Yasin Özçimi ve diğer usta sanatkarlarımız, kendi alanlarında “meşk” usulü eğitim gerçekleştiriyorlar.

Çocukların sanat eğitimlerine çok önem veren BİKSAD, bu yıl çocuklar için ebru, bendir, bağlama ve çocuk korosu sınıfları da açıyor.

BİKSAD nedir?

Bilim Kültür ve Sanat Derneği olarak 1976 yılında Hattat Hüseyin Kutlu tarafından kuruldu. Hat ve mûsıkî meşkleri ile başlayan faaliyetler bu yıl 25 sanatkâr eğitici, 2 sanat atölyesi ve yüzlerce öğrencisi ile devam ediyor. Mihrabat sırtlarında inşaatı süren ve Kasım ayında açılması planlanan “SANAT BAHÇESİ” ile tüm gelenekli sanatları Osmanlı medeniyetiyle buluşturmayı hedefleyen BİKSAD, bu bahçede sadece Osmanlı gelenekli sanatlarını değil, “Osmanlı Medeniyeti”nde var olan çocuk bahçelerinden, divan edebiyatına konu olmuş çiçek bahçelerine, şiirlerin ilhamı kuş bahçelerine kadar hepsinden küçük birer örnek sunacak.

BİKSAD Sanat Atölyesi yeni döneme hazır ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.