Koskoca Almanya Şansölyesi'nin düştüğü zavallılığa bakın!

Akşam Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Murat Kelkitlioğlu, Almanya'nın açıktan Türkiye düşmanı politika izlediğini söyledi.

Köşesinde Türkiye - Almanya ilişkilerini değerlendiren Kelkitlioğlu, Merkel'in takındığı tutum ve açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.

İşte Murat Kelkitlioğlu'nun o yazısı...

'Hayır'dır Şansölye!

Türkiye'nin sistem değişikliğiyle özellikle uluslararası siyasette daha pro aktif bir rol alacağından endişe duyan Batı merkezleri, kendilerini 'hayır' cephesinde konumlayarak, sistematik bir mücadelenin startını vermişti.

Neyse ki, Almanya, Hollanda, Belçika gibi ülkelerde 'ziyaret krizleri' olarak vücut bulan bu sistematik mücadelenin sahipleri Türk Milleti'nin iradesi karşısında büyük hayal kırıklığı yaşadı.

O günler, bu yönde analizler yaptığımızda bazı müzmin muhalifler, 'AK Parti bir mağduriyet alanı yaratmak için bunu yapıyor', 'Avrupa bilinçli olarak bu tarz gerilimler çıkarak evet oylarına çalışıyor' yorumlarında bulunmuş, bizi 'paranoyak bakmakla' eleştirmişlerdi.

Oysa aradan geçen süre anamuhalefet liderini de referans alarak oluşturmaya çalıştırdıkları 'Türkiye yaşanmaz bir ülke oluyor' algısını güçlendirme konusunda yeni adımlara sahne oldu.

Özellikle bu konuda lokomatif görev üstlenen Almanya'nın tutumu ortada.

Berlin yönetimi açıktan Türkiye düşmanı politikalar izliyor, AB nezdinde Ankara'yı zora sokmayı hedefleyen adımlar atmaktan çekinmiyor.

Merkel'in 'Gümrük Birliği'yle ilgili açıklamaları arasında yer alan ve AKŞAM dışında neredeyse hiçbir yayın organının dikkatini çekmeyen sözleri bu düşmanlık politikasının itirafı gibiydi.

Bakın ne diyor Merkel; 'Türkiye sadece Erdoğan’dan ve hükümetinden oluşmuyor. Ülkenin neredeyse yüzde 50’sinin referandumda “Hayır” dediğini unutmamalı. Ve onların da bizden beklentileri var.”

Hayırcılar'ın Merkel'den beklentisi varmış! Koskoca Almanya Şansölyesi'nin düştüğü zavallılığa bakın... Nasıl bir beklenti mesela? Kılıçdaroğlu'nun gördüğü her yabancıya Türkiye'yi karalayan beyanatlar vermesi bu 'beklenti' açıklamalarına zemin mi oluşturuyor?

Bizim 16 Nisan öncesi söylediklerimiz bugün ağızlardan itiraf
olarak dökülüyor!

Anlamak için sadece o satır aralarını iyi okuyup, milli bir bakış açısıyla olaylara bakmak kalıyor...

Koskoca Almanya Şansölyesi'nin düştüğü zavallılığa bakın! ile ilgili etiketler Almanya Türkiye murat kelkitlioğlu merkel
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.