Kod adı 'kayınpeder'! Eski MİT'çi Enver Altaylı, FETÖ elebaşının talimatıyla onun için Türkiye'ye dönmüş...

Sorgusu devam eden eski MİT’çi Enver Altaylı’nın, iddiaya göre, kısa süre önce Türkiye’ye giriş yaparak bir meslektaşını kaçırmak için organizasyon yaptığı belirtildi.

FETÖ ve elebaşı Fethullah Gülen ile bağı olduğu ileri sürülen ve uzun süredir MİT ile Emniyet tarafından aranan eski MİT'çi Enver Altaylı, önceki gün Antalya'da kaldığı bağ evinde yakalandı.

Habertürk'ün haberine göre, “Kayınpeder” kod adlı Altaylı, Fethullah Gülen’in talimatıyla bir süre önce yurtdışından İstanbul’a geldi.

Altaylı’nın, daha sonra Antalya’ya geçtiği tespit edildi.

Altaylı, Korkuteli Köyü’nde gözaltına alındı. Altaylı’nın yine kendisi gibi emekli MİT personeli olan bir kişiyi Almanya’ya kaçırmak için hazırlık yaptığı öne sürülüyor.

Kaçırılacak olan eski MİT’çinin ifadesinde iddiayı doğruladığını ileri süren kaynaklar, söz konusu eski MİT’çinin “Kayınpeder bize ‘Sakın teslim olmayın. Yurtdışına kaçın. Faaliyetlerinize Almanya’da veya başka ülkelerde devam edin’ dedi” ifadelerini kullandığı belirtildi.

Kod adı 'kayınpeder'! Eski MİT'çi Enver Altaylı, FETÖ elebaşının talimatıyla onun için Türkiye'ye dönmüş... ile ilgili etiketler MİT FETÖ enver altaylı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.