Kılıçdaroğlu: AK Parti'nin o kişiden istifasını istemesi sevindirici

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV'de canlı yayında soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu gündeme dair şu açıklamaları yaptı:

“İÇ SAVAŞA HAZIR OLUN” AÇIKLAMASI

Açıklama vahim bir açıklama. Ama beni sevindiren bu açıklamadan sonra AK Parti yetkililerinin bu açıklamaya tepki göstermesi ve o kişinin istifasını istemeleri. Bir referandum yapıyor bir savaş hazırlığı yok. Dolayısıyla özellikle tepedeki siyasetçilerin konuşurken daha kucaklayıcı bir dil kullanmaları lazım.

İÇ SAVAŞ RİSKİ VAR MI?

Asla böyle bir risk görmüyorum. Parlamenter demokratik sistemin bütün olumsuzluklara karşı getirdiği bir avantaj var. Düşüncelerimizi bir şekliyle ifade edebiliyoruz.

CHP’NİN KAMPANYASI NASIL OLACAK?

Kampanya başladı sloganlarımız belli. Vatandaşlarımıza madde madde açıklayacağız. Herkes ayrı ayrı “Hayır” kampanyasını sürdürüyor. Deniz Baykal da meydanlarda olacak.

BAŞÖRTÜLÜ GENÇ KIZA YAPILAN SALDIRI

Duyduğumda şaşırdım umarım doğru değildir diye. Sonra arkadaşlarım doğruladılar. İstanbul'da toplantılarımız vardı. Önce ailenin adresini öğrenmeye çalıştık sonra ziyaret etmek istediğimizi belirttik. Buyursunlar gelsinler dediler. Mütevazi bir aile. Bakımlı ve küçük bir evde oturuyorlar. Baba daha sakin, anne haklı olarak daha tepkili. Çünkü kız çocuğunun yaşadığı acı anneyi daha derinden sarsmış durumda.

Bu tür olayların olmaması gerektiğini ifade ettim. Bunun siyasetten bağımsız olarak düşünülse dahi böyle bir tablonun olması asla doğru değil. Düşüncelerimizi kendilerine ifade ettik. Saldırıya uğrayan kızımızın doktor olmak istediği ifade edildi. Kendisine başarı dileklerimizi söyledik. Doktorluk çok güzel bir meslek. Diğer kızlarının öğretmen olduğunu ifade ettiler. Dolayısıyla ailenin yaşadığı acıları bir anlamda paylaştık. Baba daha sakin ve bu tür olaylardan rahatsızlık duyduğunu ifade etti. Kadınların başının açık veya kapalı olması kimseyi ilgilendirmemeli herkesin saygı göstermesi gerekir dediler. Buna katılmamak elde değil. Hepimizin saygı duyması gerekir. Bize güzel bir kahve yaptılar. Kahvemizi içtik sonra evden ayrıldık. Güzel bir sohbetimiz oldu.

Kılıçdaroğlu: AK Parti'nin o kişiden istifasını istemesi sevindirici ile ilgili etiketler CHP Kılıçdaroğlu Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.