Kılıçdaroğlu 15 Temmuz şehitlerinin kemiklerini sızlatan vekiline sahip çıktı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Akaydın’ın sözlerinin çarpıtıldığını belirterek hakkında herhangi bir işlem yapılmasına gerek görmediğini söyledi.

CHP Antalya milletvekili Mustafa Akaydın, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yaptığı açıklamada, “O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir” demişti.

Yoğun eleştiriler üzerine yeni bir açıklama yapan Akaydın, “15 Temmuz darbe teşebbüsünün kontrollü bir darbe girişimi olduğunu söylüyorum” diyerek sözlerinin arkasında durmuştu.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan Akaydın için, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da ‘çağrı’ yapılmıştı.

kk-akaydAn

‘SÖZLERİNİ ÇARPITIYORLAR’

Konuyla ilgili Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi’ye konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Akaydın’ın sözlerinin çarpıtıldığını belirterek hakkında herhangi bir işlem yapılmasına gerek görmediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Antalya milletvekilimizin konuşmalarını da çarptırıyorlar. Antalya milletvekilimiz, ‘250 kişiyi neden alanlara sürüyorsunuz, devletin güvenlik güçleri yok muydu' diyor. ‘Darbeden bazılarının haberi vardı ona rağmen siz darbecilere karşı niye halkı ileri sürüyorsunuz' dedi. Bunda yanlış olan bir şey yoktur. Sizin (Abdülkadir Selvi) kitabınızda da var, ‘Başbakan 22.20'de MİT Müsteşarı'nı arıyor normal çalışıyoruz' diyor. Bütün bunların sorgulanması lazım. Ben de Antalya milletvekilimiz de şehit ve gazilerin hukukunu savunuyoruz.

(Akaydın'ın ‘Devlet öldürdü' sözü) Oradaki devlet sözü yanlış. Halkı sokağa çağıran devlet değil, bazı kişilerdi. Akaydın hakkında herhangi bir işlem yapılmasına gerek görmüyorum.

ALMAN DERGİSİNE VERDİĞİ RÖPORTAJ

Söz konusu Alman medyası olunca inanmadığım şeyleri mi söylemeliydim? OHAL devam ettiği sürece Türkiye’de can ve mal güvenliği yoktur demeye devam edeceğim. Ben Türkiye’de başka bir şey söylesem yurtdışına başka konuşsam önce kendime saygımı kaybederim; içeride başka dışarıda başka konuşamam. Neye inanıyorsam onu söylerim.

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz şehitlerinin kemiklerini sızlatan vekiline sahip çıktı! ile ilgili etiketler 15 Temmuz Darbe FETÖ Kılıçdaroğlu akaydın
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.