Kendisine tecavüz eden kişiyi öldüren Nevin Yıldırım'a verilen ömürboyu hapis cezası bozuldu....

Kendisine tecavüz eden kişinin başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım hakkında verilen ömür boyu hapis cezasını, yargıtay bozdu.

Isparta'da yaşayan 2 çocuk annesi Yıldırım, 2012'de kendisine silah zoruyla cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider'i öldürdü. O tarihten beri tutuklu olarak yargılanan Yıldırım hakkında 2015 yılında müebbet hapis cezası verildi.
Yıldırım'ın avukatları, davayı Yargıtay'a taşıdı ve temyiz davası 14 Eylül'de görüldü. Kararını bugün açıklayan Yargıtay, cezayı usulden bozdu.

Yıldırım’ın avukatlarından Candan Dumrul, kararın esastan değil usulden bozulduğuna dikkat çekerek “‘Nevin tek başına yapmadı, suç ortakları var’ diye düşünülüyor. Bu durumda o soruşturma beklenecek ve Nevin daha uzun süre içeride kalacak. Çünkü tahliye edilmedi, tutukluluk devam ediyor. Yargıtay bu aşamada iyi hal ve haksız tahrik indirimini de değerlendirmedi” dedi.

SAVCI CEZAYI AZ BULMUŞTU

Davayı soruşturan dönemin Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk, mahkemece verilen müebbet hapis cezasını az bularak cinayetin 'canavarla hisle adam öldürme' şeklinde olduğunu bu nedenle cezanın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talebiyle temyize başvurmuştu. Nevin Yıldırım'ın karar aşamasındaki avukatı Hüseyin Aksoy'da karşı itiraz da bulunarak cezanın çok olduğu gerekçesiyle temyize gitmişti. Nevin Yıldırım'ın cinayeti başka şüphelilerle tasarlayarak işlediği yönündeki kanaat üzerine savcılık soruşturmasında başka şüpheliler de sorgulanmış ama delil yetersizliği nedeniyle yargılama yapılamamıştı. Soruşturma safhasında 47 tanığın ifadesine başvurulurken, suça iştirak eden başka birinin olabileceği yönünde ize de rastlanılamadı. 2013 yılında açılan davaya bakan mahkeme, 25 Mart 2015 tarihinde Nevin Yıldırım'ı tasarlayarak adam öldürme suçunu işlediği gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırmıştı.

Kendisine tecavüz eden kişiyi öldüren Nevin Yıldırım'a verilen ömürboyu hapis cezası bozuldu.... ile ilgili etiketler cinayet Tecavüz Yargı Müebbet nevinyıldırım kararbozuldu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.