KDV indirimi fırsatı hangi konutlar için geçerli?

Bakanlar Kurulu’nun aldığı KDV indirimi kararıyla birlikte konut satışlarındaki hareketlilik daha da hız kazandı. Peki KDV indirimi hangi konutları kapsıyor, hangi konutlarda KDV düşürüldü? İndirim kararı ne zamana kadar geçerli olacak?

Düzenlenen kampanyalar, kredi faizlerinin düşmesi ve Bakanlar Kurulu’nun son aldığı karar; konut sektöründe hareketli günler yaşanmasına neden oluyor. Bu fırsatları değerlendirmek isteyen konut alıcıları konuta ilgi gösteriyor ve konut satın alımları hız kazanıyor.

Konut satışlarında son günlerde ciddi artış yaşanıyor. Bakanlar Kurulu’nun aldığı KDV indirimi kararıyla da birlikte yaşanan bu hareketlilik daha da hız kazanıyor. Peki KDV indirimi hangi konutları kapsıyor, hangi konutlarda KDV düşürüldü? İndirim kararı ne zamana kadar geçerli olacak?

Bakanlar Kurulu 150 metrekarenin üzerindeki konutlar için yüzde 18 olan KDV oranını yüzde 8'e indirdi. Yani alınan karara göre yüzde 18’den yüzde 8’e KDV oranı düşürülecek olan konutların net alanı 150 metrekare ve üzerinde olacak. KDV oranında yapılan 10 puanlık indirim 8 Eylül 2016’dan 31 Mart 2017’ye kadar geçerli olacak.

Konut teslimlerinde yüzde 1 ve yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranlarında herhangi bir değişiklik de söz konusu değil. Yani 150 metrekarenin altındaki konutların satışında yüzde 1 ve yüzde 8 olarak uygulanan KDV oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. (Kaynak: 3dkonut.com)

KDV indirimi fırsatı hangi konutlar için geçerli? ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.