Karatay, bal üreticilerini çok kızdırdı...

Kitabında ve katıldığı programlarda bal yemenin zararlı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Karatay'a üreticilerden tepki geldi.

Giresunlu arıcılar, Prof. Dr. Canan Karatay’ın bal ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Prof. Dr. Canan Karatay’ın kaleme aldığı, ‘Karatay Diyeti Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC'si’ adlı kitabında bal ile alakalı olan kısımlarda, baldan ‘zehir’ olarak bahsettiğini söyleyen Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kubilay Elevli, Karatay hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

'BİRİLİERİ ARTIK CANAN KARATAY'A DUR DEMELİ'

Balın zehir ile eşit gösterilmesinden arıcıların oldukça rahatsız olduğunu dile getiren Elevli, “Birileri artık Canan Karatay’a 'dur' demeli. Kendi kitaplarında yazdığı anlamsızca şeyler haricinde kanal, kanal gezip spikerlerin ‘Peki, balda mı yemeyeceğiz’ sorusuna, ‘kesinlikle, bal eşittir şeker, eşittir zehir’ demesi kesinlikle yanlış. Canan Karatay bu söyleminden, kitabındaki bal ile alakalı yazdığı yazılardan vazgeçmeli" şeklinde konuştu.

'BAL YESEYDİN DOLANDIRILMAZDIN'

Elevli, Prof. Karatay'ın telefon dolandırıcıları tarafından dolandırıldığını da hatırlatarak sözlerine, "Eğer bal yeseydin dolandırılmazdın. Avrupa bugün Türkiye üretiminin üç katı balı, 284 bin ton balı ithal ediyor. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için. Avrupa’da çeşitli dünyanın gelişmiş ülkelerinde bal artık reçete olarak sağlıkta kullanılıyor. Sayın Karatay bu söyleminizden vazgeçin, çünkü bal şifadır” şeklinde devam etti.

Karatay, bal üreticilerini çok kızdırdı... ile ilgili etiketler Canan Karatay Bal
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.