Başbakan Yıldırım'a Türk-İş'i ziyareti sonrası soruldu! İşte yanıtı...

Başbakan Binali Yıldırım Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında taşeron işçilerle ilgili olarak "Yıl bitmeden bu işe nokta koymayı hedefliyoruz" dedi. IKBY lideri Barzani'ye "bu inattan vazgeç" diye seslenen Yıldırım, Kadir Topbaş istifa etti iddiası içinse "Kadir Bey bugün bir açıklama yapacak" yanıtını verdi...

Başbakan Binali Yıldırım'dan Türk-İş'e sürpriz bir ziyarette bulundu. Başbakan Binali Yıldırım görüşmenin ardından basın mensuplarına ziyareti ile ilgili bilgi verdi.

"Sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte genel olarak çalışma hayatı ile ilgili görüştük. DESK ve İş Adamları Sanayicilerimiz katıldı. Kısacası çalışma hayatımızın ve iş camiamızın yüzde 80'inin temsil edildiği büyük bir sivil toplum teşkilatı ile bir arada olduk.

"BU YIL ÇIKMADAN NOKTAYI KOYACAĞIZ"

Türk-İş'e gelip taşeron konusu konuşmamak olmaz. hükümet olarak uzun süreden beri ilgili bakanlıklarımız çalışma yürütüyorlar. Muhakkak bu meseleyi gündemden çıkaracağı ve çalışanlarımızı kamuda taşeron olarak çalışanların statülerini bir kalıcı esasa bağlayacağız. Çalışmalar çeşitli alternatifler bağlanarak tamamlanmak üzere. Buradaki son tarihimiz bu yıl çıkmadan bu işe noktayı koymak. Önümüzdeki haftalarda Bakanlar Kurulu'na gelecek."

IKYB BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU

Başbakan Yıldırım'a bu açıklamasının ardından Kuzey Irak'ta yapılacak referandum ve Meclis'te oylanacak tezkere soruldu.

Yıldırım'ın bu konudaki açıklamaları şöyle;

"Kuzey Irak bölgesel Kürt yönetimi 8 Haziran itibari ile referandum gitme kararı aldı. Bu kararın dünya kamuoyuna açıklanmasından itibaren Türkiye olarak bunun çok yanlış olacağını defalarca ifade ettik ve kendilerine de bu yanlış karardan vazgeçmeleri gerektiğini defalarca kez söyledik.

BU KARAR HİÇ BİR DESTEK YOK

Geldiğimiz noktaya baktığımızda bu karara hiç bir destek yok. Hemen hemen bütün ülkeler bu referandumun yanlış olduğunu yapılmaması gerektiğini söylediler. Şu ana kadar burada herhangi bir değişiklik yok. Meselenin kaynağı olan IKBY ile Irak yönetimi arasındaki hakların tam olarak uygulanmadığı yönünde şikayet var. Biz bu konuda gerekli yarımı yapar aranızdaki sorunu çözeriz diye teklif götürdük.

ANKARA ANLAŞMASINI İŞARET ETTİ

Bu referandumun gerçekleşmesi Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir. Türkiye haklarını kullanmakta kararlıdır. Nedir bu anlaşmalar, Lozan, Ankara anlaşması, Türkiye Irak sınır güvenliği anlaşması. İşin özü şudur, Gerek Irak,gerek Suriye'de değişikliğe gidecek herhangi bir girişim anlaşmalardan doğan haklarımız içinde Türkiye'nin kabul etmeyeceği bir sonuçtur.

BARZANİ'YE SON ÇAĞRI

Buradan bir çağrı daha yapıyorum, henüz süre bitmedi Barzani bu inattan vazgeçmeli. Gelen tezkere güney sınırında olabilecek her türlü tehdide karşı müdahale hakkını veriyor.

Kerkük bilindiği gibi esas itibariyle demografik yapısı, oldu bittilerle değiştirilmeye çalışılmış bir şehirdir. Kerkük'ün yüzde 70'i Türkmen. Kerkük'ün bu meseleye dahil edilmesi ayrı bir fecaattir."

TEOG YERİNE YENİ SİSTEM ARANIYOR

Başbakan TEOG ile ilgili soruya ise "Liseye geçişte sistem değişikliğine gidilmiyor, Milli Eğitim Bakanlığımız çalışmaları sürdürüyor. Bu Bakanlar Kurulu'nda görüşülmeyecek. Ben buradan velilere şunu söylemek isterim; hiçbir şekilde yavrularımızın mağduriyetine yol açacak bir uygulamaya fırsat vermeyeceğiz." yanıtını verdi.

KADİR TOPBAŞ İSTİFA ETTİ İDDİASI

Başbakan'a CHP'li Barış Yarkadaş tarafından ortaya atılan "Kadir Topbaş istifa etti" iddiası da soruldu. Başbakan, "Kadir Bey bugün bir açıklama yapacak." diyerek soruyu yanıtladı.

Başbakan Yıldırım'a Türk-İş'i ziyareti sonrası soruldu! İşte yanıtı... ile ilgili etiketler Binali Yıldırım TÜRK-İŞ Başbakan taşeron
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.