'Kabine revizyonu' dedikodularında sürpriz isim: Ali Babacan!

16 Nisan referandumunun ardından Ankara kulislerinde, kabinede önümüzdeki günlerde geniş çaplı bir revizyona gidileceği iddiası dillendirilmeye başlandı.

Dünya gazetesinin haberine göre, kabinedeki revizyon konusunda sürpriz bir isim gündemde...

O kişi, AK Parti hükümetlerinde uzun süre Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı, Ekonomi Bakanı, Dışişleri Bakanı ve AK Parti Genel Yardımcısı görevlerini yürüten Ali Babacan'dan başkası değil.

Ali Babacan'ın isminin, ekonomi yönetimi için yeniden gündeme gelmesinde, "piyasalar için bir ‘çıpa’ olması, popülizmden uzak durması, görüş ayrılıklarını kamuoyu önünde tartışmak yerine müzakere ile çözme çabası, teknik kapasitesi ve birikimi" gibi özellikleri gösteriliyor.

AK Parti’nin kurucu üyelerinden olan Babacan, 2002’de kurulan 58. Hükümette Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı oldu. Kabinenin en genç bakanı olarak önemli bir görevi üstlenen Babacan, 2007 yılında Dışişleri Bakanlığı koltuğuna oturdu.

2009 yılında Dışişleri Bakanlığı koltuğunu Ahmet Davutoğlu’na devredip bu kez Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak ekonominin dümenine geçti. 2 yıllık Dışişleri Bakanlığı dönemi dışında hep ekonominin başında oldu.

'Kabine revizyonu' dedikodularında sürpriz isim: Ali Babacan! ile ilgili etiketler Ali Babacan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.