Kabine bilgisayar sokmanızı yasaklayabilirler... Mazlumlara el uzatmanızı, asla!

Türk Hava Yolları'na ait bir kargo uçağı, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın Somali'ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Somali'ye 2 milyon dolarlık yardımı ulaştırdı. Daha önce Hollywood yıldızları ve birçok sosyal medya kullanıcı dünyada Somali'ye uçuş gerçekleştiren tek hava yolu şirketi olan THY'den Somali'ye yardım ulaştırmasını istemişti.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak resmi temaslarda bulunmak üzere Somali’ye gitti. Somalili mevkidaşı ile görüşen Kaynak, TİKA ve Türk Kızılayı tarafından Somali’ye hibe edilen 45 iş makinesi, araç ve ekipmanların devir teslim törenine katıldı.

Ziyaret esnasında Türk Havayolları'na ait bir kargo uçağı da Somali’ye yardım ulaştırdı. Hollywood yıldızları ve dünyaca tanınan isimlerin desteği ile Somali için başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemeleri THY’nin kargo uçağı ile Somali’ye gönderildi.

Daha önce Somali’ye uçuş gerçekleştiren tek havayolu şirketi olan THY’nin Somali’ye yardım malzemesi taşıması için sosyal medya üzerinden kampanya başlatılmıştı. Hollywood’un ünlü aktörlerinden Ben Stiller’in de Mogadişu’ya sefer düzenleye tek hava yolu şirketi olan THY’den bölgeye gönderilecek olan yardımları ulaştırmasını istemişti.

- FRANSIZ GENCİNDEN THY'YE ÇAĞRI

Somali'de yaşanan insani krize değinen bir Fransız genç ise sosyal medya üzerinden #TurkishAirlinesHelpSomalia (THY Somali'ye yardım et) etiketiyle yayınladığı bir videoda THY'den yardım istemişti. Somali’de yaşanan drama değinen genç, yaptığı araştırmalar sonucu Somali’ye uçuş gerçekleştiren tek firmanın THY olduğuna dikkati çekmişti.

THY, yapılan çağrıların ardından yaptığı açıklamada, yardım çağrılarına olumlu cevap vermişti. Çağrıların ardından toplanan 2 milyon dolarlık 60 ton yardım Somali’ye ulaştırıldı.

- O GENÇTE YARDIM UÇAĞINDA

Sosyal medyadaki görüntülerinden sonra dünyada konuşulan genç, İstanbul'dan paylaştığı bir videoda ise hazırlanan 60 ton yardımın Somali'ye gönderilmek üzere hazır olduğunu sosyal medyadan paylaştı. Havalimanında yüklenen yardımları görüntüsünü paylaşan genç, THY'ye ve yardım eden kişilere teşekkür etti.

Kabine bilgisayar sokmanızı yasaklayabilirler... Mazlumlara el uzatmanızı, asla! ile ilgili etiketler Türk Hava Yolları Somali yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.