Japonlar Ay'a insan gönderecek!

Japonya'nın uzay ajansı JAXA, 2030 yılı civarında Ay'a astronot yollamayı planladıklarını duyurdu.

Japonya'nın uzay ajansı JAXA, 2030 yılı civarında Ay'a astronot yollamayı planladıklarını duyurdu.

JAXA'nın ilk hedefinin, NASA öncülüğünde yürütülen ve 2025'te Ay'ın yörüngesine uzay istasyonu inşa etmeyi amaçlayan göreve katılmak olduğu belirtildi.

NASA'nın yürüttüğü proje, uzun vadeli Mars'a insan yollama planının da bir parçası.

Tokyo, çok uluslu göreve yapacakları katkı ve Japon teknolojisini paylaşmaları aracılığıyla istasyonda bir yer edinmeyi ve buradan Ay'a astronot yollamayı umut ediyor.

​ÇİN VE HİNDİSTAN'IN AÇIKLAMALARINDAN SONRA GELDİ

NHK'nin aktardığına göre plan bu hafta eğitim bakanlığına sunuldu.

AFP, söz konusu açıklamanın, Çin ve Hindistan'ın kendi uzay programlarını geliştirdiklerini duyurmasından sonra geldiğine dikkat çekti.

Kasım ayında Çin'in Shenzhou-11 uzay aracı Dünya'ya dönmüş ve ülkenin en uzun süreli insanlı uzay görevine çıkan iki astronotunu eve geri döndürmüştü.

Öte yandan Pekin, Mars'a yollamayı planladığı uzay aracının görsellerini paylaşmış ve birkaç yıl içinde Kızıl Gezegen'e yollamayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Japonlar Ay'a insan gönderecek! ile ilgili etiketler Japonya uzay astronot
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.