İzmir'de orman yangını kontrol altına alınamıyor...

İzmir’in Bayındır ilçesinin Lütuflar ve Kızılkeçili köyleri arasında çıkan orman yangını Turgutlu sınırına ulaşırken, Kabaçınar köyündeki vatandaşların tahliye edileceği öğrenildi.

İzmir’in Bayındır ilçesinin Lütuflar ve Kızılkeçili köyleri arasında çıkan orman yangını Turgutlu sınırına ulaşırken, Kabaçınar köyündeki vatandaşların tahliye edileceği öğrenildi.

Bayındır ilçesinin Lütuflar ve Kızılkeçili köyleri arasında çıkan orman yangınında yaklaşık 100 hektarlık alan küle döndü.

orman_y1

Söndürme çalışmalarının devam ettiği yangın Turgutlu sınırına ulaşırken, Kabaçınar köyündeki vatandaşların tahliye edileceği öğrenildi. Tahliye edilen vatandaşların Turgutlu Halil Kale Fen Lisesi ile Suat Akıncı Kız İmam Hatip Lisesi yurtlarına yerleştirileceği belirtildi.

orman_y2

Vatandaşların yoğun dumandan etkilenmemesi adına tahliye kararı alındığı öğrenildi.
Öte yandan diğer bir sınır köyünde de Jandarma ekipleri Karaköy halkına da uyarılarda bulunuyor.

GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE EVLERİNDEN AYRILDILAR

İzmir'in Bayındır ilçesindeki yangının Manisa'nın Turgutlu ilçesine sıçraması üzerine iki köy tedbir amaçlı boşaltıldı.

Bayındır ilçesindeki yangın gece saatlerinde Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki alanlara sıçradı.

tahliye2

Yangının Karaköy ve Kabaçınar köylerine yaklaşması üzerine bölgedeki vatandaşlar, Manisa Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerle ilçe merkezindeki öğrenci yurtlarına sevk ediliyor.

tahliye1

Turgutlu Kaymakam Vekili Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, yaptığı açıklamada, yangının köylere ulaşmasını engellemek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

tahliye3

Yangının ilçede bulunan Karaköy ve Kabaçınar köylerine sıçrama ihtimalinin olduğunu belirten Erdoğdu, "İki köyümüzde de bulunan yaşlı, engelli, kadın ve çocuklarımızı ihtiyaten ilçe merkezinde bulunan yatılı liselerin yurtlarına sevk ediyoruz." dedi.

İzmir'de orman yangını kontrol altına alınamıyor... ile ilgili etiketler İzmir Bayındır Orman Yangını
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.