İtalya'da otel sahibinden ırkçılık!

İtalya'nın güneyindeki turistik kasabası Margherita di Savoia'da bir otel sahibi işletmesine kalmaya gelen çifti 'tenlerinin koyu renkli' olduğu gerekçesiyle reddetti. Son olay ülkede son yıllarda artan ırkçılık vakalarını akla getirdi...

İngiliz gazetesinin aktardığına göre olay İtalya'nın güneyindeki Puglia bölgesinde bulunan Margherita di Savoia kasabasında bu ay içinde yaşandı.

Milano'da yaşayan Küba asıllı İtalya vatandaşı Cristobal Rojas eşi Josephine ile birlikte kasabadaki bir otele kayıt yaptırmaya geldi.

Daha önce de bölgeyi birçok kez ziyaret eden çift otel sahibinin ırkçı davranışı karşısında şoke oldu.

'OTEL SAHİBİ BİZİ GÖRDÜĞÜNDE GİTMEMİZİ SÖYLEDİ'

İtalyan Repubblica gazetesine konuşan Rojas "Otel sahibi bizi gördüğünde gitmemiz gerektiğini söyledi. Çünkü koyu tenli konukları kabul etmiyormuş. Bunu beklemiyorduk. Puglia'da her zaman hoş karşılandığımızı hissetmiştik" dedi.

​Repubblica'nın ulaştığı otel sahibi de çiftin otelden ayrılmasını istediğini kabul etti ancak 'nedenini' açıklamadı.

BELEDİYE BAŞKANI IRKÇILIĞA MARUZ KALAN ÇİFTTEN ÖZÜR DİLEDİ, ÜCRETSİZ TATİL ÖNERDİ

Olayın ardından Margherita di Savoia Belediye Başkanı Paolo Marrano Rojas ve eşi ile buluşarak yaşananlar nedeniyle özürlerini iletti.

"Yaşananlar ülkemiz tarihinde olmayan bir durum" diyen Marrano çifte bir haftalık ücretsiz tatil de önerdi.

​İTALYA'DA IRKÇILIK VE AYRIMCILIK OLAYLARI ARTIŞTA

Independent ülkede bu yaz gerçekleşen bir dizi ayrımcılık ve ırkçılık içeren olayı da sıraladı.
Geçen hafta Gana asıllı bir İtalyan öğrencinin Verano kentindeki bir müzik festivaline 'yeterince İtalyan olmadığı' için alınmadığını aktaran gazete, temmuz ayında Calabria'daki bir konukevinin eşcinsel bir çifti ağırlamayı reddettiğini, konukevinin Katolik sahiplerinin çifte, 'hayvanları ve eşcinselleri otele almadıklarını' söylediğini belirtti.

İtalya'da otel sahibinden ırkçılık! ile ilgili etiketler İtalya Irkçılık koyu tenli
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.