İtalya çeyrek finale yükseldi!

2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası son 16 turu maçında İtalya, Finlandiya'yı 70-57 mağlup ederek, çeyrek finale yükseldi.

İtalya, çeyrek finalde Sırbistan-Macaristan maçının galibiyle karşılaşacak.

Karşılaşmaya etkili başlayan İtalya, Datome, Hackett, Belinelli ve Melli'nin sayılarıyla 4. dakikada 12-5'lik üstünlük yakaladı. İtalya, Datome'nin 3 sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle 6. dakikada farkı çift haneli sayılara çıkardı: 7-17. Wilson'ın skorer oyunuyla farkı eritmeye çalışan Finlandiya karşısında periyot boyunca dış atışlardan 6 isabet bulan İtalya, ilk çeyreği 30-17 önde bitirdi.

İkinci çeyrekte hız kesmeyen İtalya, Belinelli'nin kazandırdığı sayılarla 14. dakikada 17 sayılık farka ulaştı: 21-38. Salin'in basketleriyle farkı azaltmak isteyen Finlandiya'ya Biligha, Filloy, Hackett ve Datome ile karşılık veren İtalya, soyunma odasına 48-29 üstün gitti.

İTALYA İKİNCİ YARIDA DA HIZ KESMEDİ

Finlandiya, üçüncü periyotta Koponen ile basketler bulurken, İtalya'da ise Belinelli skor yükünü üstlendi. İtalya, Belinelli ile 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu sayılarla 24. dakikada 20 sayılık farka (36-56) ulaştı. Ardından iki takım da skor üretmekte zorlandı. Finlandiya, Koponen ve Koivisto ile art arda bulduğu 3 sayılık basketlerle 29. dakikada farkı 14 sayıya indirdi: 42-56. İtalya, Biligha'nın pota altından kazandırdığı sayılarla final periyoduna 58-42 önde girdi.

Dördüncü çeyreğe Finlandiya istekli başladı. Finlandiya, Kotti'nin serbest atış çizgisinden kaydettiği basketlerle 37. dakikada farkı tek haneli sayılara düşürdü: 55-64. Son bölümde Finlandiya'nın farkı eritme çabaları karşısında özellikle Hackett ile kritik anlarda sayılar bulan İtalya, karşılaşmadan 70-57 galip ayrıldı.

İtalya çeyrek finale yükseldi! ile ilgili etiketler İtalya Finlandiya avrupa basketbol şampiyonası
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.