Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsviçre'ye telefon:''İbret verici!''

Dısişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi'nin yardımcısını çağırarak, terör örgütü yandaşlarının Bern'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan bir miting düzenlemesini protesto etti.  

İsviçre'nin başkenti Bern'de terör örgütü PKK yandaşlarınca miting düzenlenmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterilerek "Kill Erdogan (Erdoğan'ı öldürün)" pankartı açılması Ankara'da tepkiyle karşılandı.

Dışişleri Bakanlığı, İsviçre'nin Ankara Büyükelçisi Walter Haffner'in şehir dışında olması nedeniyle yardımcısını çağırarak Türkiye'nin konuyla ilgili tepkisini iletti.

İSVİÇRE BÜYÜKELÇİSİ HAFFNER BAKANLIĞA ÇAĞRILACAK

Bakanlığa saat 19.00'da gelen İsviçreli yetkiliye, Bern'de düzenlenen miting ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik eylemlerin protesto edildiği bildirildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın konuyla ilgili yazılı açıklama yapması bekleniyor.İsviçre Büyükelçisi Haffner'in de yarın Bakanlığa çağrılacağı öğrenildi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN TELEFON

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter'i arayarak bu çirkin hadiseye tepkisini dile getirdiğinin altı çizilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İsviçre federal ve yerel makamlarının bu aleni suç konusunda atacağı adli ve idari adımlar, Bakanlığımızca yakından takip edilecek olup bu konudaki girişimlerimiz sürdürülecektir. Teröre ve teröristlere destek mahiyetindeki bu kabul edilemez olayda, göstericilere ülkemizdeki referandumla ilgili propaganda imkanı da tanınmış olması ibret vericidir."

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan İsviçre'ye telefon:''İbret verici!'' ile ilgili etiketler İsviçre Dışişleri Bakanlığı Büyükelçi çağrı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.