İstifası kabul edildi! Peki Oramiral Veysel Kösele neden istifa etti?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin istifasının kabul edildiğini duyurdu

Yüksek Askeri Şûra toplantısında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na sürpriz şekilde Koramiral Adnan Özbal atandı.

Bu görevi bekleyen en kıdemli isim olan Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin ismi emekliye sevk edilenlerin listesinde de yer almadı.

KÖSELE PAŞA’NIN DURUMU

Bu atama ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk yaşandı ve Kösele "oramiral" olarak, "koramiral" komutanın astı konumuna düştü.

Hükümetin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan Özbal’ı tercih etmesinin ardından, Özbal’dan 6 yıl daha kıdemli olan ve üst rütbede bulunan Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele emekliliğini istedi.

İSTİFA KABUL EDİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bugün Beştepe'deki basın toplantısında, istifa dilekçesinin kabul edilerek işleme konulduğunu şu sözlerle doğruladı; "Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele kendi isteği ile istifasını verdi. Teamüllere uygun olarak da bu istifa dilekçesi işleme konulmuştur"

METEHAN DEMİR YAZMIŞTI

SuperHaber yazarı Metehan Demir de son köşe yazısında konuya değinmiş ve "Atama beklentisi içinde olup da beklediği makama gelemeyen bir kaç general ve amiralin askeri nezaket gereği emeklilik dilekçelerini verdikleri bilgisi kulislerde dolaşıyor." ifadelerini kullanmıştı.

İstifası kabul edildi! Peki Oramiral Veysel Kösele neden istifa etti? ile ilgili etiketler Metehan Demir kosele
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.