İşte son referandum anketleri | Referandum anketleri ne diyor? İşte en yeni referandum anketi

Referanduma sayılı günler kala referandum anketleri ne diyor? Referandum öncesi son anketler neyi gösteriyor? Referanduma sayılı günler kala anket sonuçları merakla bekleniyor. Birçok firmadan referandum anketi geldi. 16 Nisan'a sayılı günler kala son referandum anketlerini sizler için derledik... İşte firma firma en yeni referandum anketleri...

Referandum öncesi son anketlerde durum ne? Referandum anketleri ne diyor? 'Evet' ve 'Hayır' cephesi gibi anket firmaları da çalışmalarına hız verdi. Son referandum anketleri gelmeye başladı. Peki referanduma sayılı günler kala son referandum anketleri ne diyor? İşte son referandum anketlerin sonuçları...

KONDA REFERANDUM ANKET SONUÇLARI İLK KEZ ORAN AÇIKLADILAR!

KONDA referandum anket sonuçları bugün açıklandı. Referandum kampanyası sürecinde ilk kez anket sonuçları açıklayan KONDA'ya göre evet oyları hayır oylarının önünde gidiyor. KONDA anketine göre evet oy oranı yüzde 51.5.

Referandum anket sonuçlarını bugüne kadar açıklamayan Konda'dan ilk evet-hayır oranları geldi. Türkiye'nin en eski kamuoyu araştırma şirketlerinden KONDA, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği kanununa ilişkin referandum için tahminini ilk kez açıkladı. Ankette en dikkat çeken konu yüzde 9 olan kararsızların oranı. Bu oran istatistiki olarak dağıtıldıktan sonra ise 'Evet' önde görülüyor

Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem ile Genel Müdür Bekir Ağırdır yönetimindeki KONDA'nın yüzde 99 güven aralığında hata payını artı-eksi yüzde 2,2 olarak duyurduğu araştırmasına göre, "Evet" oyu yüzde 51,5 oranında önde gözükürken, "Hayır" oyu ise yüzde 48,5 bandında.

Araştırma sonuçlarına göre, halen kararsız olan ve sandığa gitmeyeceğini açıklayanların oy oranı yüzde 9 olarak yer alıyor. Konda, hata payı ve kararsız seçmen oranına da dikkat çekerek, "Bu bulgular araştırma hata payı dahilinde değerlendirildiğinde sonuca dair halen kesin bir yargıda bulunmak yanıltıcı olabilecektir" notunu düşüyor.

Seçime katılımın yüzde 90 mertebesinde olacağı tahmin edilen ve yurt dışı seçmenlerin oylarının hesaba katılmadığı belirtilen araştırma, 30 ilin 124 ilçesine bağlı 197 mahalle ve köyde 3 bin 462 kişiyle yüz yüze yapılan görüşmelere dayanıyor.

ERDOĞAN SAHAYA İNDİ EVET OYLARI YÜZDE 7 ARTTI

KONDA'nın seçmenin eğilimlerini ölçen barometre grafiğine göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sahaya indiği 4 Şubat 2017 tarihinden itibaren yüzde 40 civarında gözüken "Evet" oyları yaklaşık yüzde 7 oranında bir artış gösteriyor. Yine grafiğe göre, Almanya ve Hollanda ile yaşanan kriz de (11 Mart 2017) "Evet" oyunu etkileyen faktörler arasında.

THEMİS ARAŞTIRMA REFERANDUM ANKETİ

Themis Araştırma şirketi pazar günü yapılacak yeni anayasa referandumu ile ilgili son anketinin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. 08-12 Nisan tarihlerini kapsayan son ankete göre; kararsızlar dağıtıldığında 'hayır' oranı yüzde 53,9 'evet' oranı ise yüzde 46,1.


Türkiye’nin kaderini değiştirecek yeni anayasa referandumuna artık saatler kaldı. Sonucu merakla beklenen halk oylaması için araştırma şirketleri de ardı ardına araştırma sonuçlarını açıklıyor. Bu anketlerden kimisi ‘eveti’ kimiyse ‘hayırı’ önde çıkarıyor. Referandumla ilgili sonucu açıklanan son anket ise Themis Araştırma’ya ait.

Themis Araştırma A.Ş. ortağı Koray Yücel’in duyurduğuna göre şirket tarafından 8-12 Nisan tarihleri arasında yapılan anketin sonuçları şu şekilde:

TÜRKİYE GENELİ

Themis’in anketine göre; Türkiye genelindeki sonuçlar (kararsızlar dağıtıldıktan sonra) şu şekilde:

EVET: % 46,1
HAYIR: % 53,9

İSTANBUL’DA FARK DAHA FAZLA!

Anketin İstanbul sonuçlarına göre rakamlar şu şekilde sıralanıyor;
EVET: %36,7
HAYIR: %48,5
Kararsızlar: %12,1
Kullanmayacaklar: %2,7
Kararsızlar dağıtıldıktan sonra:
EVET: %43,1
HAYIR:% 56,9

ORC REFERANDUM ANKET SONUÇLARI

Son referandum anket sonucu ORC'den geldi. ORC anket sonucuna göre'evet' diyenler farkı açmaya başladı. Yayınlanan son referandum anketindeki çarpıcı sonuçlar haberimizde...

16 Nisan'a sayılı günler kala kamuoyu anket sonuçlarını merakla bekliyor. En son anket ORC'den geldi. 'Evet' diyenler farkı bu ankette 11 puana taşıdı. 16 Nisan'la ilgili detaylar bize geldikçe size aktarmaya devam edeceğiz. İşte elimize ulaşan son bilgiler...


son-dakika-haberi-ve-son-anket-geldi-fark-sizi-s-2789281

ORC en son referandum anketi sonuçlarını yayınladı. ORC referandum anketi sonuçlarına göre, evet ile hayır oyları arasındaki makas açılıyor.

36 ilde 2740 seçmenle ‘‘CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’’ yöntemiyle Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne yönelik halkoylaması öncesi kamuoyunun nabzını tuttu. Son anketle 'Evet' ile 'Hayır' arasındaki makasın 11 puan açıldığı görüldü.

ORC anket sonuçlarına göre, evet oyları oranı yüzde 55.4 olurken, hayır oyları oranı yüzde 44.6'da kaldı.
Referandum sürecini değerlendiren ORC Başkanı Murat Pösteki, 16 Nisan'a kadar yapılacak çalışmalar ve yurt dışından gelecek oylarla farkın daha da açılabileceğini söyledi.

İŞTE RAKAMLAR:
EVET: YÜZDE 55,4
HAYIR: YÜZDE 44,6

3 BÜYÜKŞEHİR ANKETİ

ORC şimdi de aboneleri için ‘‘CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi" yöntemiyle 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında büyükşehirlerin potansiyelini araştırdı. Buna göre İstanbul'da 4500 seçmenle, Ankara'da 2750 seçmenle ve İzmir'de 2120 seçmenle yapılan ankette ortaya çıkan oranlar şöyle;

İSTANBUL
EVET: 55,0 HAYIR: 45,0
ANKARA
EVET: 58,7 HAYIR: 41,3
İZMİR
EVET: 41,9 HAYIR: 58,1
Bu arada ORC'ye göre büyükşehir oylarının dışında referanduma ilişkin 3 gelişme var;

KARARSIZLAR 'EVET' DİYOR

* Kararsız oranı %4 - %5 bandına düşmüş durumda. Kararsızların eğilimi netleştikçe evet oyları yükseliyor.

YURT DIŞINDA EVET ORANI YÜZDE 70 DOLAYINDA

*Yurt dışında sandığa gitme oranı beklentilerin üzerinde gerçekleşiyor. Yurt dışında Evet oranı yüzde 70 dolayında.

YURT DIŞI OYLARI 'EVET'İ BEKLENENİN ÜZERİNE ÇIKARABİLİR

*Yurt dışından gelecek oyların ve henüz Türkiye'de kararını vermemiş olan seçmenlerin (%72'si EVET'e yakın) etkisiyle 16 Nisan'da Evet oyları tahmin edilenin üzerinde çıkabilir.

anket

MAK DANIŞMANLIK REFERANDUM ANKETİ

MAK Danışmanlık'ın 26 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında yaptığı referandum anket sonuçları açıklandı.
MAK Danışmanlık'ın referandum anketi sonuçlarına göre evetçiler ile hayırcılar arasındaki fark açılıyor.
Anket sonuçlarına göre referandumda 'Evet' diyeceğini belirtenlerin oranı yüzde 13 olan kararsızların dağılımasıyla yüzde 59,77 olarak ortaya çıktı.

30 Büyükşehir, 23 il (Ağrı, Aksaray, Artvin, Bayburt, Bitlis, Bolu, Düzce, Elazığ, Giresin, Gümüşhane, Karaman, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kütahya, Nevşehir, Osmaniye, Sinop, Bilecik, Yozgat, Uşak) ve 154 ilçede yapılan ankette; "Yarın seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusuna; kararsızların matematiksel dağılımının sonunda Ak Parti 51,66, CHP 25,55, MHP 12,77, HDP 7,77 cevabının verildiği görüldü.


SONAR REFERANDUM ANKETİ

Yüz yüze görüşerek farklı illerde toplamda 5 bin vatandaşla yapılan görüşmeler sonucunda Hakan Bayrakçı’nın başında bulunduğu SONAR, ‘Evet’ oylarının yüzde 49, ‘Hayır’ oylarının ise 51 olduğunu duyurdu. Artı / Eksi yüzde 1.34 hata payı veren şirket araştırmasını 10 ve 24 Mart tarihleri arasında yaptığını açıkladı.

İNGİLİZLERDEN REFERANDUM ANKETİ

En ilginç referandum anketi elimize ulaştı. Bu kez anket haberi sürpriz bir yerden geldi. Londra merkezli teknoloji firması Qriously'ın, yaptığı referandum anketinin sonuçlarında, 'evet' diyenler 'hayır' diyenlere farkı baya açtı. Anket ve referandumla ilgili son durum bütün detaylarıyla haberimizde...

ankettler

Son anket geldi. Gelen oranlar 'evet'çileri sevindirecek türden. Üstelik anketi bir İngiliz firması yaptı. Referanduma 13 gün kala kararsızların azalmasıyla heyecan had safhaya ulaştı. Londra merkezli teknoloji firması Qriously'ın anketine göre evet diyenlerin oranı yüzde 61.4'e yükseldi. Türkiye'nin kaderini belirleyecek ve milyonların dört gözle beklediği 16 Nisan referandumuyla alakalı son gelişmeler yaşandıkça size aktarmaya devam edeceğiz....

THEMİS REFERANDUM ANKETİ

THEMİS Araştırma Şirketi, 10-18 Şubat tarihleri arasında referandum anket çalışması yaptı. Çalışmada kararsızlar dağıtılmadan önce ‘hayır’ yüzde 45,2; ‘evet’ yüzde 33,2; söylemeyenler yüzde 13,3; oy kullanmayanlar yüzde 8,3 olarak belirlendi. Oy kullanmayanlar ve oyunu söylemeyenler dağıtıldığında Hayır yüzde 57.6, Evet ise yüzde 42.4 olarak belirlendi.

KONSENSUN REFERANDUM ANKETİ SONUÇLARI

KONSENSUS firmasının yaptığı referandum anketine göre, 'Hayır' diyenlerin oranı %51.2 'Evet' diyenlerin oranı ise %48.8...

konsxensus


GEZİCİ REFERANDUM ANKETİ

Şirket, yaptığı referandum anketine göre ‘Hayır’ diyenler % 51.1 oldu. Sandığa katılım olması durumunda referandumda ‘Hayır’ın oranının % 53.9’a çıkacağını bildirdi.

SİYASAL SOSYAL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ (SAMER) REFERANDUM ANKETİ

Son ankete göre yurdun doğusu hayır diyor. Siyasal Sosyal Araştırmalar Merkezi (SAMER), aralarında Diyarbakır, Şanlıurfa Van, Mardin, Kars, Hakkari, Tunceli, Bingöl, Siirt, Şırnak, Muş, Ağrı ve Batman’ın da bulunduğu 16 kentte referandum için yaptığı saha araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Araştırma sonuçlarına göre bölgede ‘Hayır’ açık ara önde. Gazete Karınca’da yer alan habere göre, toplam bin 91 kişi ile 15 il merkezinde yüz yüze yapılan anket çalışması, güvenlik gerekçesiyle Şırnak merkezinde yapılamadı. Şırnak'a ilişkin saha çalışması sokağa çıkma yasakları sırasında büyük bölümü yıkılan Cizre ilçesinde gerçekleştirildi.


BÖLGEDE HAYIR ORANI YÜZDE 64.6

Yüzde 95 güven aralığı ve yüzde 3 hata payı gözetilen sonuçlara göre; bölge halkının yüzde 58,2'si referandumda “Hayır” oyu, yüzde 29,5'i “Evet” oyu kullanacağını, yüzde 7,9'u kararsız olduğunu, yüzde 2,3'ü sandığa gitmeyeceğini ve yüzde 2,1'i bu soruya yanıt vermeyeceğini beyan ediyor.
Oy oranlarına göre karasızların oyu dağıtıldığında ise yüzde 64,6 oranında “Hayır”, yüzde 32,75 oranında “Evet” ve yüzde 2,56 oranında ise “Sandığa gitmem” sonuçlarına ulaşıldı.

MELİH GÖKÇEK 'EVET' ORANINI AÇIKLADI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili Mart ayı içerisinde 3 ayrı anket yaptırdığını kaydederek, "Gün geçtikçe 'evet' diyenlerin oranında büyük bir artış var. Son Anketimizde 'evet' oranı yüzde 58.31'e ulaştı" dedi.

Başkan Gökçek, Mart ayı içerisinde yaptırdığı anketlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 27 Mart’ta yapılan son ankette Ankara’da “evet” oylarının yüzde 58,31’e ulaştığını belirten Başkan Gökçek, “Hedef inşallah yüzde 60” ifadelerini kullandı.

Gökçek, takipçileriyle paylaştığı tweette, 1 Mart’ta yaptırdığı ankette ‘evet’ oylarının yüzde 55,4 çıktığını, 9 Mart’taki ankette bu oranın yüzde 56,2’ye yükseldiğini ve en son 27 Mart'ta Ankara genelinde 7 bin 119 kişinin katılımıyla yapılan ankette 'evet' oylarının yüzde 58.31’e ulaştığını belirtti. Gün geçtikçe referandumda 'evet' oyu kullanacak kişi sayısında hızlı bir yükseliş görüldüğünü, bunun Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu kaydeden Gökçek, “Ankara genelinde yaptırdığımız anket, yıllardır deneyimlerden gördüğümüz kadarıyla Türkiye genelinin ya bir puan önünde ya bir puan arkasında çıkar. Şimdi Hedef inşallah yüzde 60” diye konuştu.

2_d


BAHÇELİ'DEN İLK: ANKET SONUÇLARI...

MHP lideri Devlet Bahçeli'den anket sonuçlarına yönelik bir açıklama geldi. Bahçeli 'evetçiler önde' diye konuştu.
Bahçeli ilk kez referandumla ilgili anket tahmininde bulundu.

"EVETLER YÜKSELİŞTE"

MHP lideri Devlet Bahçeli “Özellikle CHP sözcülerinin konuşmalarındaki çelişkili durumlar, Sayın Başbakan’ın çok yüksek bir performans göstermiş olması, Sayın Cumhurbaşkanı’nın yine tesis açılış törenlerindeki ısrarlı tutumu, bizim de kendi çapımızda yapmış olduğumuz bazı mitingler sonrası anlaşıldı ki Evetler yükselişte, ve şuan Evetler önde görünüyor" dedi.


3 BÜYÜK ŞEHİR KRİTİK ÖNEME SAHİP

Referandum'a son 10 gün kaldı. AK Parti'nin yönünü 3 büyükşehirde yaptığı kamuoyu yoklamaları tayin edecek.

Ak Parti, referanduma sayılı gün kala kampanya çalışmalarını strateji ekibinin Türkiye genelinde il il ve üç büyükşehirde de ilçe bazlı kamuoyu yoklamaları üzerinden yaptığı analizlerin sonucuna göre yürütecek. Bu çerçevede son virajda Ak Parti, tüm enerjsini, “evet”in yükselme eğilimindeki bölgelere harcayacak.
Partide referandum için oluşturulan strateji ekibi, sonuçların, Türkiye genelinde kararsızların, “evet”e yöneliminin devam ettiğini ortaya koymakla beraber, başta seçmen sayısı itibariyle kritik önemi bulunan İstanbul olmak üzere bazı bölgelerde sıkıntının sürdüğü tespit edildi. Son kamuoyu yoklamalarının sonucuna göre Ak Partili kurmaylar, İç Anadolu ve Karadeniz’den sürpriz beklemiyor.

3_d

Parti içinde referandum kampanyasına yönelik çalışmalarda aktif rol almaması nedeniyle eleştirilen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim bölgesi Konya’da ise, “evet” oranının önde olmasına karşın beklenilen seviyede bulunmadığı kaydedildi. Ak Parti’nin HDP seçmeninden “evet”e destek beklediği Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan gelen sonuçların da Tunceli, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır gibi iller açısından çok tatmin edici olmadığı ifade edildi. İlçe bazlı mercek altına alınan üç büyükşehirde ise Ankara’daki son tablo parti kurmaylarının yüzünü güldürdü. Ankara’nın son 15 gün içinde toparlandığı belirtilirken, bu olumlu ivmenin referanduma kadar süreceği öngörüldü.

İzmir’de, “hayır”ın önde olduğu kaydedilirken, referandum sonucunda belirleyici rol oynayacak İstanbul’da ise çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiği görüldü. İstanbul’da CHP’nin etkili olduğu bazı ilçelerde, “hayır” oranının yüzde 80’lere kadar çıktığı, Ak Parti’nin etkili olduğu bölgelerde ise, “evet” oranı maksimim yüzde 55 civarında seyrettiği kaydedildi. Ak Partili bir kurmay Milliyet’e, “Bizim parti karanlıkta yol almaz. Yaptırdığımız kamuoyu yoklamalarıyla neredeyse haftalık bazda vatandaşın nabzını tutabiliyoruz. Kamuoyu yoklamaları bize ışık tutuyor. Bu sayede teşkilatlarla milletvekilleri arasında sorun mu var, çözüyoruz. Seçmenin endişesi mi var giderecek çalışmaları yapıyoruz. Kampanya dilimizi de buna göre rötuşluyoruz” dedi.

Ak Parti’nin bu çerçevede referanduma son virajda kampanya çalışmaları çerçevesinde CHP’nin etkili olduğu ve “hayır”ın netleştiği bölgeler yerine tüm enerjisini MHP ve HDP’li seçmen ile kararsızları, “evet”e çekmek için harcayacağı öğrenildi.

İşte son referandum anketleri | Referandum anketleri ne diyor? İşte en yeni referandum anketi ile ilgili etiketler son anketler son anketlerde durum ne? son referandum anketleri referandum anketleri orc referandum anketleri sonar referandum anketleri anket sonuçları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.