İstanbul'un Fethi ile ilgili kim ne dedi? İşte o paylaşımlar

İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin üzerinden tam 564 yıl geçti. İstanbul'un fethi büyük bir coşkuyla kutlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fetih kutlamaları kapsamında Haliç üzerinde mehter konseriyle, ışık, lazer ve havai fişek gösterisi gerçekleştirildi. Fetih gecesinde büyük coşku yaşandı. Bir çok siyasetçi de sosyal medyadan İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişiyle ilgili mesajlar yayınladı. 29 Mayıs 1453 tarihinde Osmanlı İmparatorluğu'nun 7. padişahı Fatih Sultan Mehmet tarafından İstanbul fethedilmiştir.

İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişi dün geceden bu yana sosyal medyada gündem oldu. İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 564 yılı nedeniyle Haliç Kongre Merkezi'nde etkinlik düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen fetih kutlamalarında ise büyük bir coşku yaşandı. İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişi nedeniyle düzenlenen kutlama törenlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım da konuşma yaptı. İstanbul'un fethiyle ilgili olarak birçok siyasetçi de sosyal medyadan mesaj yayınladı.

İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 564 yılı nedeniyle düzenlenen programda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Başbakan Binali yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birer konuşma yapmasıyla başlayan program gecenin geç saatlerine kadar sürdü.

f1

SİYASİLERDEN 29 MAYIS MESAJI

İşte İstanbul'un Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilişinin 564. yılında sosyal medyadan paylaşılan mesajlar:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya platformu Twitter'dan attığı tweet'te, "Peygamber Efendimizin müjdesine mazhar olan Büyük Komutan Fatih Sultan Mehmet Han'ı Fethin 564.yılında rahmetle anıyoruz. #29Mayıs1453" mesajını paylaştı.

İstanbul'un Fethi ile ilgili kim ne dedi? İşte o paylaşımlar ile ilgili etiketler İstanbul Fatih Sultan Mehmet fetih istanbul'un fethi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.