İstanbul hava durumu: Yağmur saat kaçta bitecek!

İstanbul'da günlerdir beklenen yağış bugün etkisini gösterdi. 'İstanbul'da yağış ne zaman başlayacak' sorusu cevabını buldu. Son dakika bilgisine göre İstanbulluları üzecek haber geldi tam mesai bitimine denk gelecek şekilde yeni bir yağmur dalgası geliyor. Peki yağmur kaç saat sürecek? Mesai bitimi başlayacak olan yağmur şehri ne kadar etkileyecek? İstanbulluların korkulu rüyası sel ve dolu etkili olacak mı? İşte detaylar sizler için derlediğimiz bu haberde...

İstanbul bugün serin ve yağmurlu bir hava geçirdi yer yer etkili olan yağmur Marmara'nın bazı şehirlerinde sele neden oldu. İstanbul dikkat, trafiğin arttığı iş çıkış saatinde tekrar yağmur başlayacak. Meteoroloji radarından gelen verilere göre mesai bitimine denk gelecek şekilde başlayacak yağışın ardından yağmur yavaş yavaş yurdu terk etmeye başlayacak. Peki yağmur kaç saat sürecek? Mesai bitimi başlayacak olan yağmur şehri ne kadar etkileyecek? İstanbulluların korkulu rüyası sel ve dolu etkili olacak mı? İşte detaylar sizler için derlediğimiz bu haberde...

Meteoroloji’nin özellikle Marmara Bölgesi’ni uyardığı yağmur geldi, yağmur yağışı İstanbul’u geçtiğimiz haftaki kadar etkilemese de Marmara’nın güney illerinde yoğun yağış su baskınlarına ve sele neden oldu. Yağmurun gecenin geç saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

wetwtwtwetwet

İSTANBUL'DA YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Yarından itibaren Marmara Bölgesi’ni terk etmesi beklenen yağış Karadeniz Bölgesi’nde etkisini sürdürmeye devam edecek ardından yurdun doğusundan çıkış yapacak.

METEOROLOJİ'DEN BU İLLERE ÖNEMLİ UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Samsun, Sinop ve Giresun'da kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.

fsdgdsgdsgdfgdg

TOPBAŞ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kuvvetli yağış uyarısının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da dolu ve yağmura karşı halkı uyarmasının ardından şiddetli yağış için İstanbul'da teyakkuza geçilmiş, İstanbul'da öğle saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış başladı. Yetkililer dolu yağışına karşı da halkı uyarmıştı.

İBB DOLU VE HORTUM İÇİN UYARI YAYINLADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporlarına göre yarın hortum ve dolunun da etkili olabileceğini açıkladı. İBB'den yapılan açıklamada,” Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan hava tahmin raporlarına göre şiddetli yağışlar bugün sabah saatlerden itibaren etkili oldu. Özellikle Anadolu yakası kuzey kıyılarında (Kilyos, Sarıyer, Beykoz ve Şile'nin köyleri) kuvvetli olan gök gürültülü sağanak yağışların ilerleyen saatlerde dinmesi bekleniyor. Akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur geçişleri olacağı tahmin ediliyor” denildi. Yarın içinde uyarıların yer aldığı açıklamada, “İstanbul il genelinde salı günü ise gök gürültülü sağanak yağmurun yeniden kuvvetlenerek özellikle Anadolu yakasında daha etkili olacağı tahmin ediliyor. Atmosferin üst seviyesinin soğuk, yer seviyesinin (deniz ve kara) sıcak oluşu nedeniyle oluşacak kararsız hava koşulları nedeniyle hortum ile kısa süreli dolu yağışı, şimşek, yıldırım, gök gürültülü kısa süreli kuvvetli yağmur geçişlerinin görüleceği tahmin ediliyor. Yağış öncesi çöp, sigara izmariti, poşet gibi çöplerin tıkadığı mazgalların temizlik çalışmaları Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ve İSKİ ekipleri tarafından yapılıyor. Muhtemel yağış ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı İlçe Belediyeleri bilgilendirildi. AKOM, İtfaiye, Yol Bakım Onarım Daire Başkanlığı ekipleri, İSKİ ekipleri hazır bekletiliyor” ifadeleri kullanıldı.

22.08

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Orta ve Batı Karadeniz ile Kütahya, Manisa, Çankırı, İzmir, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin çevreleri, Eskişehir’in kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa, Karabük çevrelerinde kuvvetli, Sakarya, Bartın, Düzce, Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.
Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Parçalı ve az bulutlu 28
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25
İzmir: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30
Adana: Parçalı ve az bulutlu 35
Antalya: Az bulutlu ve açık 32
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 31
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 36

HAVA SICAKLIĞI:

Kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ve güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İstanbul, Yalova, Kocaeli, Bursa, Karabük çevrelerinde kuvvetli, Sakarya, Bartın, Düzce, Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor. beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İSTANBUL DAHİL 5 ŞEHİR İÇİN METEOROLOJİ'DEN UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Sakarya'da yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.
Meteoroloji'den yapılan açıklamada kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 il için kuvvetli yağış uyarısı şöyle:
İSTANBUL
İstanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gün boyu etkili olarak kuvvetli (10-30 mm) olması beklendiğinden başta ani sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KOCAELİ
Marmara'nın doğusunda görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; yarın sabah saatlerinden itibaren Kocaeli çevrelerinde kuvvetli olması (21-50 mm) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
YALOVA
Marmara'nın doğusunda görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; yarın sabah saatlerinden itibaren Yalova çevrelerinde kuvvetli olması (21-50 mm) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
BURSA
Marmara'nın doğusunda görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; yarın sabah saatlerinden itibaren Bursa çevrelerinde kuvvetli olması (21-50 mm) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
SAKARYA
Marmara'nın doğusunda görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; yarın sabah saatlerinden itibaren Sakarya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması (21-75 mm) beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul hava durumu: Yağmur saat kaçta bitecek! ile ilgili etiketler Yağmur Meteoroloji isytanbul mesai bitimi ne kadar etkileyecek gece
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.