İstanbul'da 111.5 kilo bomba malzemesi ele geçirildi

İstanbul'da PKK'ya yönelik 7 adreste yapılan operasyonda 111 kilo 433 gram bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Diyarbakır'da 18 Şubat 2017 tarihinde 85 kilo 550 gram plastik patlayıcının ele geçtiği operasyonla ilgili firari olarak aranan E.B. ile bağlantılı İstanbul'da 7 adres belirlendi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri belirlenen bu adreslere operasyon düzenledi. Terör örgütü PKK üyesi M.E.T gözaltına alınırken yapılan aramada, 81 kilo 83 gram amonyum nitrat, 19 kilo 46 gram TNT, 10 kilo 75 gram alüminyum tozu olmak üzere toplam 111 kilo 433 gram bomba yapımında kullanılan malzeme, 1 tabanca, 21 mermi, örgütsel dokümanlar ve dijital malzemeler ele geçirildi.

M.E.T sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Ele geçen bomba malzemeleri de incelenmek üzere Polis Kriminal Laboratuvarı'na teslim edildi.

İstanbul'da 111.5 kilo bomba malzemesi ele geçirildi ile ilgili etiketler İstanbul PKK bomba
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.