İBB Gösteri Sanatları Atölyesi'nin Genel Sanat Yönetmeni İsmail Hakkı oldu!

Beyaz perdede ve televizyonlarda başarılı oyunculuğuyla isminden sıkça söz ettiren İsmail Hakkı, İBB Gösteri Sanatları Atölyesi'nin yeni Genel Sanat Yönetmeni oldu.

Mihrali, Gazi, Sakarya Fırat, Milat, Cesur Yürek, Bir Yusuf Masalı, Dinle Neyden, Uzun Hikaye, Moskova'nın Şifresi Temel, Bırakma Beni gibi çok ses getiren yerli yapımlarda ve bir çok yabancı yapımda rol alan sevilen oyuncu şu sıralar TRT 1'de perşembe akşamları yayınlanan ve seyirciden büyük ilgi gören Mehmetçik Kut'ül Amare dizisinde Mevlüt karakterini canlandırmakta.

Tiyatroda yeni bir üslup oluşturmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kurulan ve bünyesinde oyunculuk, drama yazarlığı, kostüm, dekor atölyelerinin yanı sıra, makyaj, kurgu ve seslendirme için alanlar da bulunan ve tiyatronun yanı sıra milli sanat unsurlarını araştıran İBB Gösteri Sanatları Atölyesi (GSA) İBB Kültür İşleri Daire Başkanlığı çatısı altında faaliyetlerini sürdürmekte.

IMG-20180214-WA0008

İSMAİL HAKKI (ÜRÜN) KİMDİR?

1976 İstanbul doğumlu olan İsmail Hakkı, sırasıyla Trabzon, Konya, Malezya ve Almanya'da öğrenim gördü.

Konya'da yaşadığı süre içerisinde Konya Anadolu Sahnesi'nde aktif olarak tiyatro ile ilgilendi, aynı zamanda profesyonel lisanslı sportif faaliyetlerde bulundu.

Türkiye'nin ilk yerel televizyon kanalı olan KonTV 'nin de kurucu kadrosunda yer aldı, burada beş yıl çalıştı. Eğitimini aldığı uluslararası siyaset biliminin aksine kariyerini oyunculuk üzerine yönlendirdi ve bu alanda yurt dışında dahil olduğu projelerin yanı sıra pek çok ulusal projeye de imza atan İsmail Hakkı, halen çeşitli sinema ve televizyon yapımlarında yer almakta.

İngilizce, Almanca, Arapça, Boşnakça, Rusça ve Malay-Endonezya dilleri olmak üzere altı yabancı dili okuyup yazan ve konuşabilen oyuncu, bir çok dilde de oyunculuk yapmaktadır.

Oyunculuk kariyerine Mihrali dizisiyle başlayan İsmail Hakkı, Mihrali, Bedel, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Gazi, Geniş Aile, Sakarya Fırat, Bir Yusuf Masalı, Son Çıkış, Kardeş Payı, Milat ve Cesur Yürek dizilerinde rol aldı.

Sevilen oyuncu Recep İvedik, Dinle Neyden, Hür Adam, Sümela'nın Şifresi Temel, Uzun Hikaye, Moskova'nın Şifresi Temel ve Bırakma Beni isimli sinema filmlerinde de oynadı.

ismail_hakki

İBB Gösteri Sanatları Atölyesi'nin Genel Sanat Yönetmeni İsmail Hakkı oldu! ile ilgili etiketler ismail hakkı ismail hakkı ürün ibb gösteri sanatları atölyesi genel sanat yönetmeni
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.