İsa Sezeroğlu kimdir?

Şelale videosunu çeken adamın gerçek adı ne? İsa Sezeroğlu kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Vatandaşlarımızın merak ettiği soruların cevaplarını haberimizde bulabilirsiniz... Tüm Türkiye'nin "İlk kez şelale gören dayı" olarak tanıdığı İsa Sezeroğlu vatandaşlarımız tarafından merakla aranmakta. Videonun çabucak ünlenmesi sayesinde ertesi gün yaşadığı şehir olan Elazığ'ın merkezinde herkes tarafından tanındığını söyleyen Şelale Dayı, olay her ne kadar kendi iradesi dışında gelişse de şu anda bu durumdan memnun.Televizyonu açtığında ekranlarda kendisini gördüğünü dile getiren Sezeroğlu, ”Kendimi televizyonda görüyorum ama hala bana inandırıcı gelmiyor. Ama bu güzel, mükemmel. İleri zamanlarda güzel reklamlarda oynamak istiyorum" dedi. Peki, İsa Sezeroğlu kimdir? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Vatandaşlarımızın merak ettiği soruların cevaplarını haberimizde derledik... Sosyal medyanın yeni fenomeni İsa Sezeroğlu vatandaşlarımız tarafından merakla aranmakta.Elazığ'ın Palu İlçesinin Bozçanak köyünde yaşayan 50 yaşındaki İsa Sezeroğlu 4 yıl önce çektiği Deregozer şelalesini yeğeni Selahattin Sezeroğlu'nun sosyal medyada paylaşması ile biranda Türkiye'de herkes kendisini tanıdı.Peki, Şelale videosunu çeken adamın gerçek adı ne? İsa Sezeroğlu kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Detayları haberimizde bulabilirsiniz...

isa_sezeroglu_kimdir

ÇEKTİĞİ VİDEO İZLE MİLYONLARCA BEĞENİ TOPLADI

Elazığ'ın Palu İlçesinin Bozçanak köyünde yaşayan 50 yaşındaki İsa Sezeroğlu 4 yıl önce çektiği Deregozer şelalesini yeğeni Selahattin Sezeroğlu'nun sosyal medyada paylaşması ile biranda Türkiye'de herkes kendisini tanıdı. Köyde mütevazi bir yaşam süren, kendine yetecek kadar arı kovanı, 1 ineği bulunan 4 çocuk babası Sezeroğlu'nun çektiği video sosyal medyada milyonlarca beğeni topladı.

VİDEO YENİ ÇEKİLMEDİ!

Şelale videosunu 4 yıl önce çektiğini belirten İsa Sezeroğlu, “Çektiğim video telefonumda kalmıştı. Geçen sene hacca gittim. Yeğenim Selahattin Sezeroğlu yeni bir ev aldı onu ziyarete gittim. Bana televizyonun telefondaki görüntüleri gösterdiğini söyledi. Bende hacda telefonumla çektiğim görüntüleri bana izlet dedim. Telefonumu televizyona bağlayınca şelale videosunu gördü. Bütün ısrarlarıma rağmen videoyu sosyal medyada paylaştı. Ertesi gün Elazığ şehir merkezine gittiğimde baktım herkes benden bahsediyor. İş işten geçmişti videom tutulmuştu. İstemeden oldu ama güzel oldu. Olacağı varmış, güzel şeyler yaşadım. Sert tepkilerde oldu ama genellikle iyi tepkiler aldım” dedi.

"ŞU ANDA YEĞENİMLE ARAMIZ İYİDİR"

Yeğeni Selehattin Sezeroğlu'na video ilk paylaştığında kızdığını aktaran Sezeroğlu, “Şuanda yeğenimle aramız iyidir. Sosyal medyada videoyu görünce yeğenime telefon açtım. Yeğenime sen neden böyle yaptın dedim. Ben hacı bir adamım. Sen neden videoyu paylaştın dedim. Yeğenimde bir şey olmaz dedi ve beni ikna etmeye çalıştı. Bende hacı bir adam olarak İslam'ı öne alarak iyi laftan dolayı iyi davrandım. Ben iyiliği severim” ifadelerini kullandı.

EN BÜYÜK ARZUSU REKLAMLARDA OYNAMAK

Televizyonu açtığında ekranlarda kendisini gördüğünü dile getiren Sezeroğlu, ”Kendimi televizyonda görüyorum ama hala bana inandırıcı gelmiyor. Ama bu güzel, mükemmel. İleri zamanlarda güzel reklamlarda oynamak istiyorum. Helal reklamlar olacak. Geçen yıl hacca gitmiş biriyim. Haramdan kaçıyorum. Harama kesinlikle yaklaşmıyorum, bir ürün çürük olursa ben ona dikkat ediyorum. Öyle bir ürünü reklam etmem. Helal reklamlar yapacağım çünkü o para helaldir. Ben İsa Sezeroğlu olarak söz vermeye de çok önem veriyorum. Benim verdiğim söz senet ve tapudan daha ileridir. Ben dürüstlüğü seviyorum. Ben normal şaka yapıldığında severim ileriye gidilince şakadan nefret ederim” şeklinde konuştu.

İLK DEFA ŞELALE GÖREN ADAMIN YENİ DURAĞI PALU

Çektiği videoyla reklamlara bile konu olan 'ilk defa şelale gören adam'ın ikinci videosu da geldi. Video ilk günden en çok paylaşılan videolar arasında yerini aldı.

Turkcell'in son reklamı sosyal medyanın konusu oldu! Turkcell'in son reklamı sosyal medyanın konusu oldu!
Hayatında ilk defa bir şelale ile karşılaşan ve "Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz!" diyerek hayranlığını dile getiren adamın mutluluktan söyleyecek söz bulamadığı o anlar, sosyal medyada paylaşım rekorları kırmıştı.
'İlk defa şelale gören adam' bu sefer de ikinci videosu ile sosyal medyanın gündemine oturdu. Elazığ'da bulunan tarihi Palu Köprüsünde çekilen görüntülerde, sosyal medyanın yeni fenomeni 'şelale adam' performansıyla izleyenleri yine kendine hayran bıraktı.

palu_eelzg_nerede

PALU NEREDE?

Palu, Elâzığ'ın bir ilçesidir.

1 belde, 36 köy, 35 mezra ve 10 mahalle bulunmaktadır. Beyhan Beldesi’nde 4 mahalle mevcuttur. 2014 yılı sonu itibarıyla toplam nüfusu 20.035, merkez nüfus ise 9.454’dür. Güneyde Arıcak ve Alacakaya Elâzığ il merkezi, kuzeyde Kovancılar ilçesi ile komşudur.

PALU TARİHÇESİ

Tarihi milattan önceki yıllara dayanır. Bölgede bilinen en eski kavimler Hurriler, Hititler ve Urartulardır. Özellikle Tuşba (bugünkü Van) şehri olan Uratula'nde Urartu Kralı Menaus'a ait taş kitabe vardır. Bu kitabeden Palu'ya Sebitaruas, Harput çevresine de Surani adı verildiği öğrenilmektedir.

Sophene Krallığının başkentliği yapmıştır. Sophene Krallığından MÖ. 300 yıllarda yazılmış olan ve halen İran'ın kuzeyinde bulunan Darius kitabelerinde bahsedilmektedir. Darius, Elâzığ ve Tunceli bölgesinde ikamet eden halka Zazana olarak hitap etmiştir. Sophene krallığından kalma en önemli eser Palu'nun örencik köyü yakınlarındaki Şemşat kalesidir.

Urartular'dan sonra bölgeye hakim olan Soa ait Arsanosta şehrinin kalıntıları ilçenin Örencik köyü yakınlarında bulunmuştur. Palu daha sonra sırasıyla Roma, Bizans, Arap ve tekrar Bizans egemenlikleri altında kalmıştır.

1071 Malazgirt Meydan Muharebesi ile bölge Selçuklu hakimiyetine geçmiştir. Selçuklu devletinin yıkılmasından sonra Palu, daha sonra Osmanlı hakimiyeti altına girmiş ve bu dönemde Kuzey-güney hattı üzerinde önemli bir ticaret merkezi haline gelmiştir. Yavuz Sultan Selim, Doğu (Çaldıran) seferi dönüşünde Palu bölgesini komutanlarından Karacimşit Bey emrine tımar olarak vermiştir.

COĞRAFYA

Kasaba ve köylerinin %70'i dağlık ve engebeli arazide kurulmuş olup, dağınık bir yerleşim şekli arz etmektedir.

İlçe arazisi Murat Nehri civarındaki düzlükler ile güneydeki doğu toros silsilesini oluşturan Akdağlar'dan meydana gelir. İlçe toprakları 410 kilometrelik bir alana sahip olup bu yüzölçümün %70'i dağlık, % 24 dalgalı, %10 ova ve % 3.1 yayladır. Dalgalı ve dağınık arazi ilçe topraklarının %86.9 gibi bir oranın oluşturmaktadır. Doğu Toros silsilesi içinde bulunan Akdağlar en yüksek noktası 2500 metre rakımlıdır.

Murat nehri ilçe topraklarının içinden geçmekte olup, vadisi genellikle dik ve sarptır. Palu karasal iklim bölgesinde olup yıllık sıcaklık ortalaması 13 C° dolaylarındadır. Yağışlar genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında görülür.

Yıllık yağış miktarı 430 m³'tür. Keban Barajı'nın yapılmasından sonra Palu ve çevresinde iklim hissedilir derecede yumuşamıştır. İlçe, orman örtüsü bakımından zengin olmayıp sınırları içerisinde 615 hektar bozuk baltalık orman bulunmaktadır.

TARIM

İlçe arazilerinin büyük çoğunluğunun dağlık olması ilçede toprağa bağlı tarımcılık yapılmasını olumsuz yönde etkilemektedir. Son yıllarda bölgede başgösteren terör hareketleri hayvancılığı uğraş alanı olmaktan neredeyse çıkarmıştır. Bu sebeplerle hem tarım ve hem de hayvancılık çok küçük işletmeler bazında yapılabilmektedir. Ancak sulanabilir arazisi olan bazı köylerinde şekerpancarı, tütün gibi endüstriyel bitkiler ve sebzeler yetiştirilebilmektedir.Şu an ekonomi bakımından yükselen bi trend göstermektedir.

SANAYİ

İlçede faaliyet gösteren T.C Ziraat Bankası ve Sümerbank satış mağazası dışında ticaret hukukuna göre hiçbir sanayi ve ticari işletme mevcut değildir. Ancak ölçekli marangozhane ve doğrama atölyeleri mahalli ihtiyaçları karşılayacak düzeydedir.

ULAŞIM

İlçe sınırları içerisinde karayollarına ait 106 kilometrelik il yol ağı mevcuttur. Bunlardan 8 kilometrelik Palu - Kovancılar arası ve 29 kilometrelik Palu-Baltaşı-Gülüşkür köprüsü, 23 kilometre Palu-Beyhan asfaltı, 40 kilometre Palu - Arıcak asfaltıdır. Geriye kalan kısım ise geçit vermeyen yol olduğu tespit edilmiştir.

Takriben 200 kilometre uzunluğunda olan köy yollarından, Palu - Üçdeğirmenler, Palu-Seydili ile Palu-Baltaşı yol bağlantısı üzerinde Karasalkım, Gömeçbağlar, Karacabağ Köy yolları asfalttır. Ayrıca ilçe merkezi ile Elâzığ il merkezi arasında her yarım saatte olmak üzere gerek belediye otobüsleri ile gerekse özel halk minibüsleri ile ulaşım yaz-kış sağlanmaktadır.

TURİZM

İlçenin gezilip görülebilir yerleri arasında Palu Kalesi, Eski Hamam, Kilise, Urartu Kralı Menaus'a ait taş kitabe, Cemşitbey Camii ve türbesi, Dükkanönü Camii, Küçük Camii, Ulu Camii, Alacalı Mescid ve Tarihi Palu köprüsü sayılabilir.

İsa Sezeroğlu kimdir? ile ilgili etiketler isa sezeroğlu kimdir gerçek adı ne nereli kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.